Met de configureerbare klantspecifieke logicaperiferie kunnen logische functies intern worden ingesteld zodat er geen externe componenten nodig zijn. Dit spaart zowel printruimte als extra componenten. Met de nieuwe geavanceerde analoge functies, zoals de 12-bit verschilspannings ADC, kan de AVR DA serie MCU’s signalen met een kleine amplitude meten in ruisgevoelige omgevingen, waardoor ze bij uitstek inzetbaar zijn in sensorknooppunten in ruwe omgevingen.
           
Het grote geheugen van de AVR DA serie MCU’s en de goede SRAM tot flash geheugenverhouding maken de componenten aantrekkelijk voor zowel draadloze als draadgebonden sensorknooppunten, alsook voor andere toepassingen die het stackgeheugen intensief gebruiken.
 

Ontwikkelhulpmiddelen

Microchip’s AVR DA serie MCU’s biedt diverse mogelijkheden voor software en hardware ondersteuning. De software ondersteuning bestaat uit Microchip’s MPLAB® X, MPLAB Xpress en Atmel Studio, code configuratiehulpmiddelen als MCC en START en compilers als GCC, XC8 en de IAR Embedded Workbench. Een versie van de XC8 compiler met gecertificeerde functionele veiligheid is beschikbaar via Microchip’s Functional Safety Ready programma. Hardware ondersteuning is toegevoegd in de debuggers/programmers van het type MPLAB PICkit 4, MPLAB SNAP, Atmel ICE en het AVR128DA48 Curiosity Nano evaluatiepakket.
 

Prijs en beschikbaarheid

De AVR DA serie MCU’s is beschikbaar uit serieproductie in aantallen van 10.000 tegen een stuksprijs vanaf $0.87. Neem voor aanvullende informatie contact op met een Microchip verkoopvertegenwoordiger, aangestelde wereldwijde distributeur, of bezoek Microchip’s website. Bezoek voor het verkrijgen van producten ons verkoopportaal of neem contact op met een door Microchip aangestelde distributeur.

Nieuwe AVR® DA microcontrollerserie