Met Microchip’s veelomvattende programma ontwerphulpmiddelen kunnen gebruikers snel en gemakkelijk applicatiecode genereren en klantspecifiek combinaties van CIP’s samenstellen in een grafische gebruikersinterface (GUI) omgeving. Bovendien werkt de serie op een voedingsspanning tot 5 V hetgeen de ruisongevoeligheid vergroot en waarmee koppeling aan een brede reeks sensoren mogelijk is.
 
“De PIC18-Q43 serie omvat CIP’s die allerlei functies leveren en waarbij zelfs complete regellussen kunnen worden gerealiseerd in klantspecifiek aanpasbare hardware op de chip,” zegt Greg Robinson, associate vice president van de afdeling marketing voor Microchip’s 8-bit microcontroller bedrijfsonderdeel. “Met de combinatie van flexibele CIP’s en ver doorgevoerde analoge integratie zullen gebruikers de ontwikkeltijd aanzienlijk beperken en de systeemprestaties verbeteren door het automatiseren van golfvormopwekking, timing en meetbewerkingen en logische functies.”
 
Ontwikkelhulpmiddelen
De PIC18-Q43 serie wordt ondersteund door Microchip’s MPLAB® X IDE en MPLAB Xpress IDE ontwikkelomgevingen en de MPLAB codeconfigurator (MCC) — een gratis software plug-in die voorziet in een grafische interface voor het toepassingsspecifiek configureren van periferiebouwstenen en functies. De serie wordt bovendien ondersteund door de PIC18F57Q43 Curiosity Nanokaart — een compacte, goedkope ontwikkelkaart met mogelijkheden voor het programmeren en het opsporen van fouten.  
 
Prijzen en beschikbaarheid
De PIC18-Q43 productserie biedt uiteenlopende geheugengroottes, behuizingen en prijsstellingen die zijn afgestemd op allerlei toepassingswensen. Alle producten zijn beschikbaar voor serieproductie en als monsters in diverse behuizingen. De enkelstuksprijs voor serieproductie begint bij $0.64.
 
Neem voor aanvullende informatie contact op met een Microchip verkoopvertegenwoordiger, aangestelde wereldwijde distributeur of bezoek Microchip’s website. Klik hier voor het verkrijgen van de hier genoemde producten of neem contact op met een door Microchip aangestelde distributeur.