Pas CAN Flexible Data Rate (CAN FD) toe in nieuwe en bestaande

18 september 2017, 10:15
Foto: Microchip
Foto: Microchip
Microchip kondigt de beschikbaarheid aan van de eerste industriële externe CAN controller met een flexibele datasnelheid, de zogenaamde CAN FD controller. De MCP2517FD biedt ontwerpers een vereenvoudigde manier om te kunnen opwaarderen van CAN 2.0 naar CAN FD en om te profiteren van de CAN FD protocoluitbreidingen.
 
CAN FD biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele CAN 2.0, zoals hogere datasnelheden en data byte berichtuitbreidingen. De krachtige MCP2517FD CAN FD controller kan worden gebruikt met elke willekeurige microcontroller (MCU), zodat ontwerpers deze technologie gemakkelijk kunnen implementeren zonder dat een volledig herontwerp van het systeem nodig is. Omdat de aanpassing en overgang naar CAN FD zich nog in de beginfase bevindt, zijn er nu nog maar enkele CAN FD MCU’s beschikbaar. Bovendien kan het vervangen van een systeem MCU een behoorlijke kostenpost, een langere ontwikkeltijd en risico’s opleveren. Met de MCP2517FD kunnen systeemontwerpers CAN FD functies toepassen door slechts één externe component toe te voegen, terwijl ze het merendeel van hun ontwerp kunnen blijven gebruiken.
 
Met de MCP2517FD kunnen ontwerpers tevens gemakkelijk extra CAN FD kanalen integreren, bovenop de kanalen die beschikbaar kunnen zijn op een MCU. 
 
Het MCP251XFD CAN FD moederbord (bestelnummer #ADM00576), samen met de MCP2517FD insteekkaart (bestelnummer #MIKROE-2379), vormen een eenvoudig, goedkoop evaluatiehulpmiddel voor het implementeren van een CAN FD ontwerp. Daarnaast is er een firmware API, geschreven in C, beschikbaar voor het snel ontwikkelen van een toepassing.
 
De MCP2517FD-H/SL is nu beschikbaar in een 14-pens SOIC behuizing als monster en uit serieproductie. De MCP2517FD-H/JHA is nu beschikbaar in een 14-pens VQFN behuizing met bevochtigde flanken als monster en uit serieproductie.

Belangrijkste eigenschappen:
  • Met de MCP2517FD kunnen gebruikers gemakkelijk overschakelen naar, en profiteren van de voordelen van CAN FD uitbreidingen
  • Kan worden gebruikt met elke MCU voor het implementeren van CAN FD door het toevoegen van exact één externe component
  • Geen veelomvattend herontwerp van de printplaat nodig voor een MCU met FD-functies
  • Ondersteunt de toevoeging van meer kanalen dan waarin de bestaande MCU voorziet

Bezoek voor meer informatie Microchip’s website op www.microchip.com/MCP2517FD
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items