PolarFire FPGA salvomodus ontvanger realiseert 10G passieve optische netwerktoepassingen met kleine vormfactor

10 december 2018, 09:00
Belangrijkste eigenschappen:
  • In zijn klasse toonaangevend lage warmtedissipatie, vormfactor en 10,8 nanoseconden vergrendeltijd
  • Realiseert op module gebaseerde small form factor pluggable (SFP) en 10 Gb SFP (XFP) voetafdrukken
  • Ondersteunt optische lijnterminaloplossingen met de laagste vermogensopname in extreme thermische omgevingen
  • Klantspecifieke punt-naar-multipunt architectuur met niet gevoede (passieve) glasvezelsplitsers

Via de dochteronderneming Microsemi Corporation kondigt Microchip de eerste in het veld programmeerbare poortcombinatie (field programmable gate array; FPGA) aan voor een optische lijnterminal (OLT) implementatie binnen een 10G passief optisch netwerk (PON) in een compacte vormfactor. De nieuwe PolarFire FPGA Burst Mode Receiver (BMR) oplossing is bovendien de enige aanbieding in zijn soort die 10G PON oplossingen in een small form factor pluggable (SFP) en 10 Gb SFP (XFP) voetafdrukken mogelijk maakt.
 
Met Microchip’s nieuwe BMR oplossing kunnen klanten OLT’s bouwen in modulen met ongekend kleine vormfactor die het laagste vermogen opnemen in extreme thermische omgevingen. Volledig klantspecifiek instelbaar met de snelste 10,8 nanoseconden vergrendeltijd in de industrie van mid-range FPGA’s voor PONs, realiseert de BMR een compacte PON oplossing in minuscule, op optische modulen gebaseerde vormfactoren. Als een steeds populairder wordende telecommunicatietechnologie die wordt toegepast om glasvezel naar de eindgebruiker te brengen, implementeren PON’s een punt-naar-multipunt architectuur met gebruikmaking van niet-gevoede (passieve) glasvezelsplitsers, waarbij een enkele optische vezel meerdere eindpunten bedient.
 
De combinatie van PolarFire FPGA’s en de nieuwe BMR technologie stelt ontwerpers in staat om unieke, eigen oplossingen te bouwen. Ze zijn gericht op de belangrijkste uitdagingen voor het verlagen van de vermogensopname en de warmtedissipatie van PON apparatuur, terwijl ze de kleine vormfactor leveren met allerlei afstandsbedieningsfuncties waar eindgebruikers om vragen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items