PolarFire op FPGA gebaseerde oplossing voor 4K video en beeldverwerkingstoepassingen met laagste vermogenopname en in kleinste behuizing

22 februari 2019, 12:47
Afbeelding: Microchip
Afbeelding: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Voor slimme visionsystemen met hoge resolutie en priis-geoptimaliseerde PolarFire FPGA’s
  • Ondersteunt PolarFire FPGA’s met laagste opgenomen vermogen voor mid-range dichtheden, veiligheid en betrouwbaarheid
  • Nieuw ontwikkelpakket met IP, referentie-ontwerpen en oplossingen
  • Met veelzijdige functies voor allerlei toepassingen in diverse marktsectoren

Microchip kondigt de nieuwe PolarFireFPGA beeld- en video oplossing aan om tegemoet te komen aan de uitdagingen bij het ontwerpen van complexe computer algoritmen waarmee systemen informatie en beelden met hoge resolutie kunnen binnenhalen en weergeven. De PolarFire FPGA beeld- en video oplossing realiseert mogelijkheden die superieur zijn aan alternatieve technologieën voor de ondersteuning van resoluties van wel 4K in kleine, laagvermogen opnemende behuizingen die noodzakelijk zijn voor de meest uiteenlopende beeld- en videotoepassingen.
 
Omdat ontwerpers vragen om krachtige computerverwerking, voldoende geheugen en aansluitmogelijkheden voor het realiseren van beeldverwerking met hoge resolutie en levendige details, vormen veldprogrammeerbare poortschakelingen (FPGA’s) voor de hand liggende subsystemen om dat te bereiken, omdat ze duizenden taken parallel kunnen uitvoeren om de datadoorvoersnelheid te optimaliseren.
 
Microchip’s bekroonde PolarFire FPGA’s, oorspronkelijk geïntroduceerd in februari 2017 door Microsemi Corporation, nu een volledig ingelijfd bedrijfsonderdeel van Microchip, zijn ideaal voor deze midden-bandbreedte (4K/2K) beeld/video toepassingen dankzij hun grote geheugen en digitale signaalprocessor (DSP) hulpbronnen. Daarnaast hebben ze een 50 procent lager opgenomen vermogen ten opzichte van concurrerende componenten die op statisch willekeurig toegankelijk geheugen (SRAM) zijn gebaseerd.

De nieuwe beeld- en video oplossing bevat een compleet ecosysteem voor klanten, met omvangrijke toepassings-specifieke hardware, een geoptimaliseerd intellectueel eigendom (IP) pakket voor beeldverwerking, voorbeelden van referentie ontwerpen, demonstratie ontwerpen en afgeleiden. Hiermee beschikken ontwerpers over de noodzakelijke hardware en software voor het implementeren van ontwerpen met 4K resolutie, gericht op PolarFire FPGA’s. Het video- en beeldverwerkingspakket maakt de evaluatie van krachtige 4K beeldverwerking en weergave mogelijk via dubbele camerasensoren die geschikt zijn voor het demonstreren van videomontage, het invoegen van statische en dynamische objecten, alsook het bepalen van de werkelijke diepte gebaseerd op ongelijkheidskaarten (disparity maps). Dankzij het modulair uitgevoerde IP-pakket zijn cliënten in staat om prototypes te realiseren en tijdig producten te introduceren op de markt, waarbij het pakket zijn nut kan bewijzen voor meerdere projecten om kosten, tijd en inspanning te sparen/beperken.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items