Solide prototypes

De modules worden op elkaar gestapeld met connectors met 2x15 pennen en een steek van 2,54 mm, vandaar de naam M5Stack. En omdat de modules zijn voorzien van een behuizing, is het resultaat een fraai apparaat dat meteen ergens geïnstalleerd kan worden. Vergelijk dat maar eens met een lelijke, fragiele stapel Arduino-shields!

 
M5Stack prototyping
Solide prototypes met de M5Stack.

Volop montagemogelijkheden

De bodemplaten zijn voorzien van vier magneten, dus een M5Stack blijft stevig op zijn plaats op een metalen ondergrond, zoals op de deur van een koelkast. Met andere bodemplaten zijn ze te integreren in LEGO-projecten of te dragen als een horloge. Met een stijlvolle laadeenheid (voorzien van een vochtigheids- en temperatuursensor) kan de M5Stack in verticale positie worden gebruikt, bijvoorbeeld als een wekker op uw nachtkastje of voor iets meer geavanceerds. Er is ook een frontplaat verkrijgbaar om het apparaat netjes in te bouwen in een paneel.

Uitbreidingsconnectors

De standaard bodemplaat heeft duidelijk gemarkeerde en met kleuren gecodeerde pinheaders en -sockets aan alle vier de zijden. Links en onderaan zitten pennen, rechts en bovenaan zitten sockets, zodat de modules tot een keten aaneen te rijgen zijn.

Andere periferie kan met de M5Stack worden verbonden via de Grove I²C-uitbreidingsconnector, dat geld bijvoorbeeld voor de sensor- en actuator-modules in de LEGO-compatibele M5GO-kit. Er is zelfs een kit om er een zakcomputer of een spelconsole in Nintendo DS-stijl van te maken.

 
M5Stack Arduino IDE
De M5Stack is te programmeren met de Arduino-IDE.

Ontwikkelen van software

Het is fijn dat de hardware veel mogelijkheden biedt, maar zonder software hebben we er niets aan. Het M5Stack-team ondersteunt op dit moment vier manieren om software te ontwikkelen:
  1. Arduino-IDE
  2. PlatformIO
  3. Gebuik van make op de commandline
  4. Als ESP-IDF-component
Eigenlijk zijn dat de normale ontwikkelplatforms voor de meeste, zo niet alle ESP32-boards. Omdat de M5Stack in feite een keurig verpakte ESP32-ontwikkelkaart is, geldt alles dat van toepassing is op ESP 32-ontwikkelkaarten ook voor de M5Stack.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items