Uitbreidingspoort
Via de uitbreidingspoort van de Otii Arc zijn verschillende meetopstellingen mogelijk. U kunt bijvoorbeeld op twee plaatsen in uw apparaat tegelijk meten, op systeem- en op subsysteemniveau. Je kan de + en - van de Otii Arc voor de systeemmetingen verbinden met de batterijklemmen van uw apparaat. Sluit voor metingen aan deelsystemen een externe meetweerstand via de aansluiting ADC+ en ADC- op de uitbreidingspoort aan op de testpunten in uw apparaat. Gelogde gegevens kunnen via de (snelle) UART worden uitgelezen voor het synchroniseren met de vermogensmetingen.

Grafieken maken veel zichtbaar!

Met behulp van de statistische weergave in de GUI kun je scrollen, in- en uitzoomen en gebruik maken van rekengereedschappen om het vermogensverbruik op een specifieke tijd of in een periode te controleren. Dat kan erg verhelderend werken. De debug-logs worden automatisch gesynchroniseerd met de selectie in de weergave van het vermogensverbruik, zodat gemakkelijk te vinden is wat (verd...) die batterij leeg slurpt. Als u in een team werkt, zijn de meetgegevens gemakkelijk te delen. Ik heb het niet getest, maar ik denk dat je eerst kiest welke data je wilt delen door een selectie in de tijd te maken. Daarna kun je het project opslaan en delen met collega’s, leveranciers of klanten. Ik heb geen cloud-functies gezien dus waarschijnlijk gaat het delen van projectgegevens gewoon op de ouderwetse manier. De bestanden kunnen worden geopend met elke versie van de Otii Software, inclusief de gratis viewer die ik voor deze review kreeg.

Bespreek het probleem!
Het delen van gegevens over een probleem maakt dat mensen gaan meedenken. Geef technici een raadsel (zoals Thomas deed) en ze gaan het oplossen. De Otii-community is tamelijk nieuw maar er is al geweldige ondersteuning en technische knowhow te vinden op het forum. Beginners, zoals ik, kunnen profiteren van een groot aantal ervaringsverhalen, waarbij kits en producten van andere leveranciers grondig zijn onderzocht qua vermogensverbruik (zowel officieel als achter de coulissen). Deze informatie wordt gepubliceerd in de vorm van blogs en video’s op de Qoitech website. Zo is er bijvoorbeeld een blog in twee delen over het stroomverbruik van de Cypress PSoC6 BLE Pioneer kit. Of wat denkt u van een video over de Samsung S7 smartphone? Het is dan wel geen teardown, maar er worden toch heel interessante dingen zichtbaar gemaakt!