Review: Seeed Studio mini-soldeerbout

2 oktober 2019, 15:30
Review: Seeed Studio mini-soldeerbout
Review: Seeed Studio mini-soldeerbout
Het Chinese bedrijf Seeed Studio levert een heleboel interessante spullen voor elektronici. Naast producten van verschillende fabrikanten ontwikkelt en produceert Seeed ook eigen producten die vaak heel innovatief zijn. Zo hebben we een jaar geleden al eens het mini-scoopje DSO Nano V3 onder de loep genomen.

Seeed heeft ook een eigen miniatuur soldeerboutje ontwikkeld, dat sinds kort in een Europese versie leverbaar is. Het bijzondere van dit boutje is dat in het handvat een display en de nodige regelelektronica is verwerkt. Afgaande op de foto’s en beschrijving van Seeed leek het ons de moeite waard om er eentje in het Elektor-lab uit te proberen.
In de doos zitten behalve de soldeerbout en de bijbehorende stift een netvoeding, een netkabel, een aarddraad met klem en een inbussleuteltje met enkele reserve boutjes.

De mini-soldeerbout is klein van afmetingen (16,8 x 1,65 cm) en heeft meer weg van een dikke pen dan van een soldeerbout. Het handvat is gemaakt van een stevig aanvoelende kunststof. Aan de bovenzijde (of zijkant?) bevinden zich een klein OLED-display en twee drukknoppen. De soldeerstift wordt vooraan in het handvat geschoven en vervolgens met een boutje en een bijgeleverd sleuteltje vast gezet. Aan de achterkant van het handvat zitten de voedingsaansluiting en een microUSB-bus voor aansluiting op een PC.

Het boutje heeft met de bijgeleverde voeding een vermogen van 40 W. Het is mogelijk om een zwaardere voeding aan te sluiten (max. 24 V). Daarmee stijgt het vermogen tot 65 W.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items