Standalone controller voor CAN Flexible Data-Rate

1 oktober 2017, 17:03
Standalone controller voor CAN Flexible Data-Rate
Standalone controller voor CAN Flexible Data-Rate
Telkens als een standaard bredere acceptatie vindt, wordt hij al snel vervuild met sub-standaards, updates, forks, uitbreidingen enzovoort. Het lastigste, naast proberen up-to-date te blijven, is om alle nieuwe smaken onderling compatibel te houden. Dit verschijnsel doet zich ook voor bij het Controller Area Network, beter bekend als de CAN-standaard.

De nieuwste toevoeging aan de familie, die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd, is CAN Flexible Data-Rate (CAN FD), wat veel voordelen biedt in vergelijking met de traditionele CAN 2.0 inclusief snellere data-overdracht en data byte message-uitbreiding.

Omdat microcontrollers die CAN FD ondersteunen nog steeds behoorlijk zeldzaam zijn, heeft Microchip besloten een standalone CAN FD-controller te ontwikkelen, de MCP2517FD, die lijkt op hun populaire MCP2515 standalone CAN-controller. De nieuwe controller, die niet pen-compatibel is met de MCP2515 en geen externe componenten nodig heeft, maakt toevoeging van CAN FD-ondersteuning aan bestaande ontwerpen gemakkelijk.

De MCP2517FD-H/SL is beschikbaar in een 14-pens SOIC-behuizing; de JHA-versie zit in een 14-pens VQFN-behuizing met wettable flanks .

Illustratie: Microchip
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items