Belangrijkste eigenschappen:
  • Eerste industriële mate van veranderingsrapportagefunctie voor het meten van temperatuurschommelingen
  • Beperkt het aantal sensoren met twee tot vijf kanalen in een enkele temperatuursensor
  • Ondersteunt testbare migratie naar 1,8 V van 3,3 V EMC14xx temperatuursensoren
  • Beveiligt tegen potentiële systeemstoringen met vroegtijdige melding van temperatuurveranderingen

Microchip kondigt vijf nieuwe 1,8 V temperatuursensoren aan, waaronder de kleinste industriële vijfkanaals temperatuursensor met standaard pennenafstand. De EMC181x temperatuursensorserie introduceert bovendien rapportage van de mate van verandering van de systeemtemperatuur, een functie die een geavanceerde waarschuwing geeft over de mate waarin de temperatuur van een systeem fluctueert.
 
Met deze temperatuursensoren kunnen ontwerpers de vermogensopname verminderen en de voedingsspanning van het systeem verlagen in toepassingen als het internet der dingen (IoT) en persoonlijke gegevensverwerkende apparaatjes waarin het meten van de temperatuur onontbeerlijk is voor een goede werking.
 
Het registreren van de temperatuur op meerdere locaties met een enkele, geïntegreerde temperatuursensor maakt een printplaat minder complex en vereenvoudigt het ontwerp. De EMC181x serie temperatuursensoren biedt twee tot vijf kanalen die op een voedingsspanning van 1,8 V werken om aan uiteenlopende ontwerpeisen te kunnen voldoen. De serie is ideaal voor toepassingen die overgaan van 3,3 V systemen naar een lagere voedingsspanning, zoals batterijgevoede IoT toepassingen, persoonlijke gegevensverwerkende apparaatjes, veldprogrammeerbare poortschakelingen (FPGA’s) en grafische verwerkingseenheden (GPU’s). Bovendien is de EMC181x serie qua register- en voedingsspanning uitwisselbaar met Microchip’s populaire 3,3 V EMC14xx temperatuursensoren, zodat migratie naar 1,8 V testbaar en haalbaar is. Met de driekanaals sensor, beschikbaar in een 8-pens 2x2 mm printoppervlak en de vijfkanaals in een 10-pens 2x2,5 mm printoppervlak, kunnen de sensoren tevens het aantal componenten beperken dat nodig is om de temperatuur op afstand te bewaken en/of te registreren.