Twee USB-PD oplossingen vereenvoudigen het leveren van vermogen (PD) in het groeiende USB type-C™ marktsegment van de opladers

29 augustus 2019, 12:21
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • Gecertificeerd USB 3.1 PD SmartHubUSB705x IC met HostFlexing en PD balancering
  • HostFlexing rekent af met verborgen labels, PD balancering beheert het algehele systeemvermogen
  • Zelfstandige UPD301A USB type-C PD controller voor basis USB type-C PD opladen
  • UPD301A met enkel- en dubbelpoortsbedrijf en gemakkelijke penconfigureerbare implementatie

Microchip kondigt twee nieuwe oplossingen aan die USB type-C PD ontwerpen vereenvoudigen. Dit rekent af met de traditionele complexiteit en de hoge kosten die verbonden zijn aan het implementeren van USB type-C in een hele reeks toepassingen.
 
Het betreft hier een van de eerste USB-IF gecertificeerde USB 3.1 SmartHub componenten van de industrie met geïntegreerde ondersteuning van Power Delivery (PD)  voor het leveren van vermogen (TID1212). De serie USB705x is bedoeld voor het snel opladen van apparaten en introduceert unieke PD implementaties onder de noemer HostFlexing en PD balancering. De UPD301A is een zelfstandige USB type-C PD controller die de implementatie van basis USB type-C PD opladers aanzienlijk vereenvoudigt. Dit maakt hem ideaal voor opladers op de achterbank van auto’s, via draagbare apparatuur tot openbare laadstations.
 
De USB705x serie beschikt over twee unieke functies die USB type-C PD implementaties vereenvoudigen: HostFlexing en PD balancering. HostFlexing vereenvoudigt de oplaadmanier van gebruikers omdat alle USB type-C poorten werken als de “notebook” poort, zodat er geen verborgen labels meer nodig zijn die de algehele werking van elke USB type-C poort uitproberen en toelichten. Met PD balancering kunnen fabrikanten beschikken over een methode voor het beheren van het algehele systeemvermogen door middel van gecentraliseerde regeling, hetgeen consumenten uiteindelijk geld bespaart door het opladen van een aantal van PD voorziene apparaten waarvoor dan minder vermogen nodig is.

Om te kunnen voldoen aan de vraag van consumenten om mobiele apparaten sneller op te laden en om ook data streaming te versnellen, combineert de USB705x serie plaatselijke ondersteuning voor USB type-C PD met de 5 Gbps SuperSpeed datasnelheden van USB 3.1.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items