Ideaal voor oplaadstations, PC monitoren en infotainment in auto’s levert de serie componenten, bestaande uit de USB7050, USB7051, USB7052 en USB7056, een reeks USB configuraties om te kunnen voldoen aan uiteenlopende PD en USB type-C ontwerpeisen. Zo ondersteunt de USB7050 bijvoorbeeld drie op PD gerichte upstream en downstream USB type-C poorten, terwijl de USB7056 slechts één upstream poort aanbiedt naast vijf traditionele type-A downstream poorten.

De nieuwe hubs ondersteunen ook toepassingen die bestuurders assisteren en die beschikbaar zijn op alle mobiele handsets, waarbij de grafische gebruikersinterface van een telefoon wordt afgebeeld op het scherm van een voertuig en tegelijkertijd het mobiele apparaat wordt opgeladen.
 
Omdat smartphones in toenemende mate meer dan het standaard BC 1.2 vermogen vragen, moeten ontwerpers van elektronicasystemen in staat zijn om gemakkelijk basis opladers met hoger vermogen in systemen te kunnen implementeren. De UPD301A biedt een eenvoudige, zelfstandige oplossing voor  het implementeren van USB type-C PD opladers in uiteenlopende toepassingen. De component ondersteunt zowel enkel- als dubbelpoortsbedrijf en maakt gebruik van een penconfigureerbare implementatie die het gebruiksgemak benadrukt. De UPD301 is een aanvulling op Microchip’s uitgebreide serie USB hubs voor het realiseren van uitsluitend laden tot het beheren van alle data, video en het totale vermogen.
 
De USB705x en UPD301 worden geleverd als complete oplossing met het configuratiehulpmiddel connect configurator hub onder MPLAB®, evaluatiekaarten met schema’s en Gerberbestanden om de ontwikkeltijd te beperken.
De UPD301A en de USB705x serie zijn nu beschikbaar:
 
Component PD upstream PD type-C downstream Standaard type-C downstream* Type-A downstream
USB7050** ja 2 poorten nee 2 poorten
USB7051 ja 1 poort 1 poort 2 poorten
USB7052 ja nee 2 poorten 2 poorten
USB7056 ja nee 1 poort 5 poorten
*Standaard type-C wil zeggen uitsluitend 15 W vermogen (heeft geen PD).
**Goedgekeurd voor voertuigen (AEC-Q100)


Bezoek voor meer informatie: USB705x en UPD301A