Tweedelige Elektor-workshop PICs grafisch programmeren

10 december 2013, 14:36
Tweedelige Elektor-workshop PICs grafisch programmeren
Tweedelige Elektor-workshop PICs grafisch programmeren

Docent Elektronica Bart Huyskens leidt woensdag 12 oktober en woensdag 26 oktober 2011 van 12:30 tot 20:30 uur in Schoten (België) een tweetal trainingsdagen die als doel hebben om op een laagdrempelige en praktische manier PIC microcontrollers te leren programmeren en toe te passen.

 

Tijdens de eerste dag leert de deelnemer de belangrijkste aspecten van de moderne microcontrollers, zoals Flash, Timer/counter, Interrupts, I/O, A/D en Usart kennen en toepassen. In de training wordt E-blocks hardware met de PIC16F877A gebruikt. Het grafisch programmeren van de microcontroller gebeurt met de revolutionaire nieuwe software Flowcode versie 4. De opgedane kennis is ook te gebruiken voor andere 8-bit controllers zoals de AVR van ATMEL.

 

De deelnemer is aan het einde van de dag in staat een closed loop systeem op te bouwen met input van analoge waarden, switches en output via LCD en LED’s. Deze workshop biedt tevens een hele degelijke voorbereiding op het programmeren van deze microcontrollers met C.

 

Met Flowcode en een moderne microcontroller is heel wat meer mogelijk dan enkel het sturen van wat I/O. Flowcode heeft een aantal standaardfuncties die het aansturen van diverse motoren sterk vereenvoudigd en vooral het gedeelte communicatie is binnen Flowcode enorm krachtig en gelijktijdig zeer eenvoudig in gebruik.

 

Tijdens de tweede dag komen de aansturing van diverse motoren en communicatie via RS232, SPI en I2C protocollen uitgebreid en praktisch aan bod. Als klap op de vuurpijl zal ook de communicatie via USB – één van de paradepaardjes van Flowcode 4 – hands-on behandeld worden.

 

Enige vaardigheden m.b.t. elektronica, digitale technieken en computervaardigheden (Windows) zijn vereist. In deel 1 wordt gewerkt met Flowcode for PICmicro MCUs v4 (TEFLC104). Deelnemers aan deze cursus hebben de mogelijkheid om de software ter plekke tegen een gereduceerd tarief te kopen. Voor de tweede dag hebben deelnemers bij voorkeur het eerste deel gevolgd en (dus) een basiskennis microcontrollers – Flowcode en Basiselektronica.
 
De deelnamekosten bedragen € 319,00 (incl. BTW, lunch, avondeten en deelnamecertificaat) per workshop. Indien u zich inschrijft voor beide workshops betaalt u geen € 638,00 maar € 599,00. Bovendien profiteren abonnees van het tijdschrift Elektor exclusief van 5% korting! Schrijf snel in, er is op beide dagen plaats voor 16 deelnemers!

 

Meer info
Deel 1: www.elektor.nl/events/event-pics-grafisch-programmeren-deel-1-workshop.1513450.lynkx
Deel 2: www.elektor.nl/events/event-pics-grafisch-programmeren-deel-2-workshop.1162001.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items