Verbeter de nauwkeurigheid van software vermogensmetingen tot 99 procent in Windows 10 apparaten

18 september 2017, 09:00
Foto: Microchip
Foto: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • PAC1934 levert nauwkeurige software gebruiksgegevens voor Windows 10 apparaten, zoals laptops, tablets en mobiele telefoons
  • Werkt met Windows 10 stuurprogramma (driver) en Microsoft’s Energy Estimation Engine (E3)
  • Verbetert de meting van het batterijgebruik van allerlei toepassingen met 29 procent
  • Meet het stroomverbruik van uitleesvenster, CPU, opslagsysteem, netwerk en andere  systeemcomponenten
  • Bi-directionele meting ondersteunt toekomstige USB type-C oplaadtopologieën

Microchip kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van een nauwkeurige stroom- en vermogensregistratiechip. De PAC1934 werkt in samenhang met een software stuurprogramma (driver) van Microchip dat volledig compatibel is met de Energy Estimation Engine (E3) die is ingebouwd in het Windows 10 besturingssysteem voor het leveren van 99 procent nauwkeurigheid op alle batterijgevoede Windows 10 apparaten. Door het combineren van Microchip’s PAC1934 en Windows 10 stuurprogramma met Microsoft’s E3 service kan dit de meting van het batterijgebruik van verschillende software toepassingen verbeteren met wel 29 procent. 
 
De PAC1934 is ontwikkeld voor metingen aan spanningvoerende leidingen vanaf 0 tot 32 V. Dankzij deze mogelijkheid kan de chip nauwkeurig het stroomverbruik meten vanaf eenvoudige centrale verwerkingseenheid (CPU) taken en opwaarts tot software die draait op apparaten die zijn aangesloten via een USB type-C connector. De PAC1934 is een vierkanaals component met 16-bit stroommeting en een 17-minuten plus accumulatieregister, waardoor deze ideaal is voor het bepalen van de stroomopname en het vermogensverbruik zonder instelling van het spanning- of stroombereik.
 
De component heeft functies die hem ook een integraal deel maken van toekomstige software upgrades.  Via bidirectionele metingen, met de mogelijkheid om zowel het laden als ontladen van de batterij te kunnen meten, is de PAC1934 bijzonder geschikt voor de komende USB type-C oplaadtopologieën die nu nog in ontwikkeling zijn en steeds vaker zullen worden toegepast. Bovendien werkt de component als een standaard high-side stroomsensor voor gebruik in servers, netwerken, auto’s en industriële toepassingen. Microchip werkt tevens actief mee aan de ondersteuning van de PAC1934 in Linux voor diverse toepassingen.

Het PAC1934 vermogenregistratie-IC is nu beschikbaar als monster en uit serieproductie.
 
Bezoek voor meer informatie Microchip’s website op: www.microchip.com/PAC1934
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items