Verbind PIC® MCU toepassingen met Google Cloud in minuten met Microchip’s nieuwe ontwikkelkaart voor de cloud IoT kern

21 februari 2019, 16:00
Afbeelding: Microchip
Afbeelding: Microchip

Van koffiezetapparaten, thermostaten tot irrigatiesystemen, overal vormen PIC microcontrollers (MCU’s) het hart van miljoenen ingebedde toepassingen. Alhoewel ontwerpers de volgende generatie op PIC MCU gebaseerde toepassingen met de cloud willen verbinden, krijgen ze nu te maken met ingewikkelde zaken die verband houden met communicatieprotocollen, beveiliging en hardware compatibiliteit. Om de ontwikkeling van deze toepassingen te bespoedigen, introduceert Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) vandaag een nieuwe Internet of Things (IoT) snelle ontwikkelkaart voor de Google Cloud IoT kern met een combinatie van een laagvermogen PIC® microcontroller (MCU), het CryptoAuthentication beveiligingselement in IC-vorm en een volledig gecertificeerde Wi-Fi® netwerkcontroller. De oplossing biedt een eenvoudige manier voor het verbinden en beveiligen van op PIC MCU gebaseerde toepassingen. Reken af met de extra tijd, kosten en kwetsbaarheden die grote software raamwerken en real-time besturingssystemen (RTOS) met zich meebrengen. Eenmaal verbonden levert de Google Cloud IoT kern krachtige data en analysemethoden op waarmee ontwerpers betere en slimmere producten kunnen maken. 
 
Als onderdeel van Microchip’s uitgebreide samenwerking met Google Cloud, kunnen PIC MCU ontwerpers met de PIC-IoT WG Development Board gemakkelijk de verbinding met de cloud tot stand brengen voor producten van de volgende generatie door gebruik te maken van een gratis online portaal op www.PIC-IoT.com. Eenmaal gekoppeld, kunnen ontwerpers Microchip’s MPLAB® codeconfigurator (MCC) snelle ontwikkelhulpmiddel gebruiken voor het ontwerpen, foutzoeken en het klantspecifiek maken van hun toepassing. De kaart combineert slimme, verbonden en beveiligde componenten waarmee ontwerpers verbonden toepassingen in minuten kunnen realiseren. Deze componenten zijn:
 

  • eXtreme laagvermogen PIC MCU met geïntegreerde kernonafhankelijke periferiebouwstenen:

Ideaal voor batterijgevoede, real-time registratie- en besturingstoepassingen levert de PIC24FJ128GA705 MCU de eenvoud van de PIC architectuur met toegevoegd geheugen en geavanceerde analoge integratie. Met de meest moderne kernonafhankelijke periferiebouwstenen (Core Independent Peripherals; CIP’s) die zijn ontworpen voor het afhandelen van complexe toepassingen met minder programmacode en lagere vermogensopname, levert deze component de ideale combinatie van prestaties bij een extreem lage vermogensopname.
 

  • Beveiligingselement voor het beschermen van de vertrouwensbasis (root of trust)  in hardware:
De ATECC608A CryptoAuthentication component levert een betrouwbare en beveiligde identiteit voor elke component die als beveiligd kan worden geverifieerd. De ATECC608A componenten komen vooraf geregistreerd op de Google Cloud IoT kern terecht voor gebruik, volautomatisch en volledig achter de schermen.
 
  • Wi-Fi verbondenheid met Google Cloud: 
De ATWINC1510 is een volledig gecertificeerde IEEE 802.11 b/g/n IoT netwerkcontroller die voldoet aan industriële specificaties voor het maken van een gemakkelijke koppeling met een MCU naar keus via een flexibele SPI interface. Met deze module hoeven ontwerpers zich niet te verdiepen in netwerkprotocollen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items