van deze beveiligde opstartfuncties van de CEC1702 met de DICE standaard is dat hiermee fabrikanten van apparatuur een vertrouwensketen kunnen realiseren voor meerdere loads van de firmware, hetgeen vooral van belang is voor klanten die te maken hebben met het bewijzen van de echtheid van systeemkritische commando’s, zoals in toepassingen als energiecentrales of online server databases.
 
“Het ontwerpen en toepassen van beveiligde apparaten blijft een belangrijke uitdaging voor ontwikkelaars”, zegt Ian Harris, vicepresident van Microchip’s computing products group. “Het implementeren van beveiliging met DICE geeft ontwerpers het vertrouwen dat de fundamentele veiligheid van hun apparaat is gebaseerd op principes die werden ontwikkeld en beoordeeld door experts uit de industrie. Gecombineerd met de DICE architectuur, levert de alle mogelijke functies bevattende CEC1702 een eenvoudige manier om de cruciale beveiligings- en privacy-eigenschappen toe te voegen waar ingebedde systemen om vragen.”
 
Tijd en gebruiksgemak zijn de belangrijkste overwegingen voor ontwerpers die met de cloud verbonden oplossingen ontwikkelen. Het CEC1702 IoT ontwikkelpakket met de DICE architectuur helpt ontwerpers om hun ontwikkelcycli te versnellen. Het pakket bevat een krachtige, programmeerbare 32-bit ARM® Cortex®-M4 controller en programmavoorbeelden om snel een beveiligde, op de cloud aangesloten oplossing te kunnen ontwikkelen. Gecertificeerd door Microsoft Azure kunnen klanten hun eigen product ontwikkelen met het vertrouwen dat de noodzakelijke componenten voor de koppeling met het internet nauwkeurig zijn onderzocht en gecertificeerd. 
 
“Omdat de veiligheid van het IoT landschap steeds vaker wordt bedreigd, kunnen klanten zich richten tot Microchip’s IoT ontwikkelpakket voor het snel en eenvoudig koppelen van apparaten aan de cloud en tegelijkertijd DICE beveiligingsstandaarden in hun product inbouwen”, zegt Sam George, directeur van Microsoft Azure IoT bij Microsoft Corp. “Met het ontwikkelpakket kunnen klanten de DICE standaard implementeren in de hardware van een apparaat en tegelijkertijd profiteren van Microsoft Azure’s beveiligings- en privacyfuncties.”
 
Ontwikkelhulpmiddelen                                                                        
Microchip vereenvoudigt het toevoegen van verificatie en versleuteling van aangesloten apparaten met het CEC1702 IoT ontwikkelpakket. Tot de belangrijkste eigenschappen van het pakket behoren:
  • CEC1x02 ontwikkelkaart met een plug-in module (PIM) die de CEC1702 bevat met geïntegreerde cryptografische versnellers, hetgeen programmeercode bespaart en het op de markt brengen van een product versnelt.
  • Twee pennenstrips (headers) die compatibel zijn met MikroElektronika’s uitgebreide bibliotheek van opklikbare kaarten, click boards™ genaamd, om flexibel aan ontwerpeisen te kunnen voldoen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items