Belangrijkste eigenschappen:
  • maXTouch® TD touchscreen controllers verhogen de signaal/ruis-verhouding aanzienlijk
  • Serie ondersteunt aanraakgevoelige schermen van negen- tot 20-inch met dikke afdeklenzen
  • Functionele veiligheidsfuncties ontwikkeld om te voldoen aan Automotive SPICE Level 3 en ASIL B
  • EMI optimalisatiehulpmiddel gebruikt golfvormshaping om dure EMC testkamertijd te sparen

De TD serie controllers voor aanrakingsgevoelige bediening beschikt over een nieuwe differentiële gemeenschappelijke signaalacquisitiemethode waardoor de signaal/ruis-verhouding (SNR) aanzienlijk wordt verhoogd. Hierdoor kunnen er bijzonder dikke glazen of kunststof afdeklenzen worden toegepast tot het equivalent van 4,5 mm polymethyl methacrylaat (PMMA) en ook is meervingerige bediening via dikke handschoenen mogelijk.
 
De MXT1067TD, MXT1189TD en MXT1665TD componenten voegen diverse varianten met een scherpe prijsstelling voor negen- tot 13-inch aanrakingsgevoelige schermen voor auto’s toe aan Microchip’s programma en worden aangevuld met de onlangs geïntroduceerde MXT449TD, MXT641TD, MXT2113TD en MXT2912TD componenten die aanrakingsgevoelige schermen tot 20-inch ondersteunen. Elke component heeft eigenschappen die gericht zijn op de almaar toenemende vraag naar functionele veiligheidsfuncties en is ontwikkeld overeenkomstig Automotive SPICE Level 3 simulatie en de ISO 26262 Automotive Safety Integrity Level (ASIL) B eisen.
 
Alle componenten in de TD serie hebben een unieke golfvormshapingfunctie voor het optimaliseren van de prestaties van de controller voor aanrakingsgevoelige bediening voor wat betreft de uitgestraalde emissies via een EMI optimalisatiehulpmiddel. Door samen te werken met productspecialisten in Microchip’s wereldwijde applicatie ontwerpcentra, kunnen ontwerpers met dit hulpmiddel hun eigen specifieke HF-grenzen invoeren en de vorm van de uitgezonden salvogolfvorm afregelen die wordt gebruikt voor de acquisitie van de signalen van de aanrakingsgevoelige bediening.