Golfvormshaping wordt gerealiseerd via firmwareparameters die afkomstig zijn van het hulpmiddel en dit helpt ontwerpers bij het positioneren van de fundamentele salvofrequentie om samen te werken met andere toepassingen in auto’s, zoals contactloze deurbediening op afstand. De uiteindelijke parameters worden vervolgens eenvoudig toegevoegd aan het maXTouch configuratiebestand, zodat de prestaties van de controller voor aanrakingsgevoelige bediening klantspecifiek worden afgestemd op het individuele ontwerp van de klant.
 
Deze procedure kan de ontwerper heel veel uren, of zelfs weken kostbare EMC testkamertijd besparen, doordat het experimenteren met verschillende configuratie-instellingen voor het behalen van de gewenste EMI/EMC prestaties komt te vervallen.
 
Microchip levert het meest uitgebreide programma controllers voor aanrakingsgevoelige bediening voor auto’s. Doelgerichte toepassingen zijn centrale uitleesventers en navigatiesystemen, maar ze zijn ook geschikt voor industriële toepassingen, zoals fabrieksautomatisering en productiestations.
 
Een evaluatiepakket is beschikbaar voor elk van de componenten in de nieuwe maXTouch touchscreen controllerserie. De pakketaanduidingen zijn ATEVK-MXT1067TDAT-A (I2C), ATEVK-MXT1189TDAT-A (I2C), ATEVK-MXT1189TDAT-C (SPI), ATEVK-MXT1665TDAT-A (I2C) en ATEVK-MXT1665TDAT-C (SPI). Elk pakket bevat een gedrukte bedradingsplaat of printplaat (PCB) met de maXTouch touchscreen controller, een aanrakingsgevoelige sensor op een heldere glazen lens, de platte bedrading (FPC) als verbinding naar de sensor en nog een koppelingsprint voor het aansluiten van het pakket op de host computer via USB, alsook kabels, software en documentatie. Alle componenten zijn bovendien compatibel met maXTouch Studio, een volledige software ontwikkelomgeving voor het ondersteunen van de evaluatie van maXTouch controllers voor aanrakingsgevoelige bediening.