Als aanvulling op de  ultralage vermogensopname betekent het vereenvoudigde ontwikkelproces dat ontwerpers hun ontwerpen kunnen versnellen door hun toepassingscode te combineren met Microchip’s LoRaWAN stack en snel een prototype kunnen opzetten met de ATSAMR34-XPRO ontwikkelkaart (DM320111), die wordt ondersteund door de Atmel Studio 7 software development kit (SDK). De ontwikkelkaart is gecertificeerd door de Federal Communications Commission (FCC), Industry Canada (IC) en de Radio Equipment Directive (RED), zodat ontwerpers er op kunnen vertrouwen dat hun ontwerpen voldoen aan de wettelijke regelgeving voor de betreffende geografische regio’s.
 
LoRa technologie is ontwikkeld voor het realiseren van laagvermogen toepassingen voor het communiceren over langere afstanden dan Zigbee®, Wi-Fi® en Bluetooth® onder toepassing van het open LoRaWAN protocol. Ideaal voor een hele reeks toepassingen, zoals intelligente steden, draadloze besturingen voor agrarische doeleinden en het volgen van transporten, maakt LoRaWAN de realisatie van flexibele IoT netwerken mogelijk die kunnen werken in zowel stedelijke als landelijke omgevingen. Volgens opgave van de LoRa Alliance™, is het aantal LoRaWAN operators verdubbeld van 40 naar 80 over de afgelopen 12 maanden, met meer dan 100 landen die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van LoRaWAN netwerken.
 
De SAM R34/35 serie wordt ondersteund door Microchip’s LoRaWAN stack, alsook een gecertificeerde en bewezen chip-down behuizing waarmee klanten het ontwerpen van HF toepassingen met minder risico kunnen versnellen. Met ondersteuning voor de wereldwijde LoRaWAN frequentieband van 862 tot 1020 MHz, kunnen ontwerpers gebruik maken van een bepaald deel met wereldwijde dekking, hetgeen het ontwikkelproces vereenvoudigt omdat ze niet alles zelf meer hoeven uit te vinden. De SAM R34/35 serie ondersteunt klasse A en klasse C eindcomponenten, alsook eigen punt-naar-punt verbindingen.
 
Microchip’s SAM R34/35 LoRa serie is beschikbaar in zes componentvarianten, waarmee ontwerpers over de flexibiliteit beschikken om te kiezen voor de best combinatie van geheugen en  periferie voor hun eindtoepassing. SAM R34 componenten worden aangeboden in een 64-pens TFBGA behuizing en de SAM R35 componenten zijn beschikbaar zonder een USB interface.
 
Bezoek voor meer informatie: https://www.microchip.com/SAMR34