Een noodunit die zowel een led driver, een lithium batterij voor de back-up voeding en een batterijlader bevat en die bovendien ook nogeens compacter qua afmetingen is als dezelfde oplossing met aparte modules; dat is de HotSpot Plus van Fulham.

Naast de versie van 45W is er nu ook een uitvoering van 70W. Elke armatuur wordt dankzij deze led driver meteen ook een noodverlichtingsarmatuur. De geïntegreerde back- up voeding zorgt ervoor dat bij spanningsuitval de lichtbron toch gevoed wordt. Er is geenextra lichtbron meer nodig die alleen maar gebruikt wordt tijdens noodsituaties.

De HotSpot Plus serie is CE en ENEC gekeurd met een compacte behuizing:

• 45W is korter en breder 229 x 82mm, voor montage boven het plafond
• 70W is lang en smal 424 x 30mm, voor integratie in een armatuur

Fulham integreerde een maandelijkse en jaarlijkse zelftest-functie. Zolang alles in orde is, blijft de testschakelaar groen, bij een probleem kleurt het rood. Een eenvoudige visuele inspectie volstaat om dit op te merken. Daarnaast is de noodvoeding programmeerbaar tussen 1W (540 minuten brandtijd) en 6W (90 minuten brandtijd).

De leddrivers zijn 0-10V dimbaar en in stappen van 1 mA programmeerbaar met een gebruiksvriendelijke programmeertool; de 45W versie van 250-1400mA en de 70W van 350-2400mA. De met Lithium ijzerfosfaat batterijen opgebouwde noodunit krijgt 5 jaar garantie mee, ook op het accupack.