Draadloze sensornetwerken die gebruik maken van energy-harvesting voor de stroomvoorziening worden steeds meer toegepast. Voor de voeding van dergelijke sensorschakelingen zijn "energiereservoirs" nodig die compact zijn maar toch een hoge capaciteit hebben, een lange levensduur (onderhoudsvrij) en een lage inwendige weerstand hebben, en in staat zijn om snel op- en ontladen te worden.

Met al deze eisen in het achterhoofd ontwikkelde Murata in oktober 2015 de UMAC, een cilindervormige module voor energie-opslag met uitstekende laad/ontlaad-karakteristieken en een levensduur die veel groter is dan die van conventionele secundaire batterijen (accu's). Het lijkt wel alsof deze component een soort kruising is tussen een accu en een condensator, maar Murata vertelt weinig over de inwendige constructie.

Door de grote vraag vanuit de markt heeft Murata nu de UMAL ontwikkeld, een platte versie van de UMAC met een grotere capaciteit. Deze component van 21x14x2 mm heeft een capaciteit van 12 mAh en een nominale werkspanning van 2,3 V. De inwendige weerstand bedraagt slechts 200 mOhm en de capaciteit bedraagt zelfs na 5.000 laad/ontlaad-cycli meer dan 90% van de nominale waarde.