Nieuwe wetgeving wordt van kracht in 2024 en vereist aangescherpte maatregelen met betrekking tot cybersecurity op alles van IoT apparatuur voor consumenten tot kritische infrastructuur. Gezien vanuit een product en de toeleveringsketen kan het ingewikkeld, prijzig en tijdrovend zijn om aan deze nieuwe beveiligingseisen te kunnen voldoen. Om ontwerpers te voorzien van een ingebedde beveiligingsoplossing waarmee ze in staat zijn om toepassingen te ontwerpen die voldoen aan deze eisen, introduceert Microchip Technology vandaag de nieuwe serie PIC32CK 32-bit microcontrollers (MCU’s) met een geïntegreerde hardware beveiligingsmodule (hardware security module; HSM) als subsysteem en een Arm® Cortex®-M33 kern met TrustZone® technologie als hulp bij het isoleren en beveiligen van de component

Gemakkelijk embedded security toevoegen met Microchip’s PIC32CK 32-bit microcontrollers met hardware beveiligingsmodule

 
De PIC32CK SG is de eerste 32-bit component op de markt die de sterke beveiliging van een HSM combineert met TrustZone technologie, een op hardware gebaseerde veilige privilege omgeving. Microchip’s meest recente innovatie voor MCU’s in het middensegment voorziet ontwerpers van een aantrekkelijke ingebedde beveiligingsoplossing voor hun producten die voldoet aan de meest recente cybersecurity voorschriften. Het toevoegen van een HSM levert een hoog beveiligingsniveau op voor verificatie, veilig foutzoeken, veilig opstarten en veilig opwaarderen, waarbij de TrustZone technologie zorgt voor een toegevoegd beveiligingsniveau voor de belangrijkste softwarefuncties. De HSM kan snel allerlei symmetrische en asymmetrische cryptografische standaarden verwerken, echte willekeurige getallen genereren en een beveiligingssleutel beheren.

De PIC32CK MCU’s van Microchip zijn ontworpen voor het ondersteunen van ISO 26262 functionele veiligheid en ISO/SAE 21434 cybersecurity standaarden. Voor een grotere flexibiliteit en om de kosten te drukken levert de PIC32CK MCU serie allerlei opties om precies het gewenste beveiligingsniveau, geheugen en de verbindingsbandbreedte te kiezen, gebaseerd op de eisen van het eindproduct. Tot de mogelijkheden behoren maximaal 2 MB dual-panel flashgeheugen en 512 KB SRAM met diverse toegangsmogelijkheden, zoals 10/100 Ethernet, CAN FD en USB.
“Aangescherpte eisen maken beveiliging verplicht voor het gros van met de IoT verbonden componenten. De PIC32CK maakt het betaalbaar om op hardware gebaseerde beveiliging toe te

voegen aan microcontroller toepassingen in het middensegment,” zegt Rod Drake, vice president van Microchip’s MCU32 en MPU32 bedrijfseenheden. “Microchip’s ecosysteem van hulpmiddelen en kennis van beveiliging loodst onze klanten door de complexiteit van de nieuwe eisen en voorziet in levenslange ondersteuning voor hun producten.”

Voor product toeleveringsketens die extra beveiliging en beveiligingsbescherming verwachten, zoals in industriële ontwerpen, medische apparaten, huishoudelijke apparatuur en IoT apparatuur voor de consument, zal de PIC32CK worden ondersteund door Microchip’s Trust Platform Design Suite als service voor beveiligingsmethoden. Dit platform levert de beveiligingsleutels vanaf de fabriek, naast de certificaten en IP om de toeleveringsketen te ontlasten.


Ontwerphulpmiddelen

De 32-bit PIC32CK MCU serie wordt ondersteund door Microchip’s software platforms, zoals MPLAB® Harmony v3 en de Trust Platform Design Suite. De PIC32CK serie wordt tevens ondersteund door de PIC32CK SG en PIC32CK GC Curiosity Ultra ontwikkelkaarten, waaronder de EV33A17A en EV44P93A.


Prijzen en beschikbaarheid

De PIC32CK serie kan nu worden aangeschaft in hoog-volume productie aantallen. Neem voor aanvullende informatie en verkrijgbaarheid contact op met een Microchip verkoopvertegenwoordiger, aangestelde wereldwijde distributeur, of bezoek Microchip’s verkoop en klantondersteuningswebsite, www.microchipdirect.com.