Amphenol LTW heeft een uitgebreide reeks aan ventilatie connectoren of vents. Deze worden gebruikt in afgesloten behuizingen en zorgen ervoor dat de luchtdruk binnen en buiten de behuizing vereffend wordt. De vents zijn uitgerust met een ademend membraan wat ervoor zorgt dat lucht wel de behuizing in en uit kan, maar vocht niet.

Bijvoorbeeld door het opwarmen en afkoelen van elektronica ontstaat er een drukverschil binnen en buiten de behuizing. Door die druk kan de waterdichtheid van een dekselafsluiting  worden ondermijnd en kan er vochtige lucht of zelfs vocht binnen dringen, wat de elektronica aantast.

Er zijn hydrofobische (waterafstotend) en oleofobische (vet/olieafstotend) membranen maar er is ook keuze in het ademend vermogen van de ventilatie connectoren. De vents zijn uitgevoerd in metaal-, roestvaststaal of kunststof en verkrijgbaar als M12 of M6 varianten.

Typische applicaties voor vents zijn elektronica in vochtige omgeving zoals outdoor meetsensoren, ledverlichting, besturingen in food industrie, CCTV, ledverlichting, elektronica voor marine toepassingen en elektrische voertuigen.
 
IP68 IP69K ventilatie connectoren van Amphenol
Meer informatie:

Elincom Electronics BV
Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel

T: +31-(0)10- 26 40 270
F: +31-(0)10- 26 40 275

info@elincom.nl
www.elincom.nl
newsroom