Kleinste industriële MEMS klokgenerator met meerdere uitgangen beperkt de ingenomen printruimte voor de tijdbepalende componenten tot 80%

29 oktober 2018, 11:35
Image: Microchip
Image: Microchip
Belangrijkste eigenschappen:
  • Flexibele oplossing omvat een breed frequentiebereik zonder dat er een extern kristal nodig is
  • Enkelchip 1,6x1,2 mm oplossing integreert een MEMS resonator en twee laagvermogen PLL’s
  • Tot 45% zuiniger ten opzichte van een oplossing met drie laagvermogen kristaloscillatoren
  • Compacter, batterijbesparend ontwerp voor IoT en draagbare apparaatjes

Microchip kondigt de kleinste industriële MEMS klokgenerator aan. De DSC613 kan tot drie kristallen en oscillatoren op een printplaat vervangen, waardoor tot 80% kan worden bespaard op de ingenomen printruimte voor de timingcomponenten. Verder heeft de component geen extern kristal nodig omdat een laagvermogen en uiterst stabiele micro-elektro mechanisch systeem (MEMS) resonator is geïntegreerd.
 
Timingcomponenten zijn essentieel voor de goede werking van compacte Internet of Things (IoT) en draagbare elektronica, maar klokbronnen vragen traditioneel om meerdere componenten voor het instellen van de gewenste frequentie van apparaatjes voor consumenten, hetgeen zowel printruimte als vermogen vergt. Met de DSC613 klokserie kunnen productontwerpers de afmetingen van de toepassing beperken en tegelijkertijd de levensduur van de batterij verlengen.
 
Voor het ondersteunen van allerlei frequenties waar de hedendaagse slimme apparaatjes om vragen, moeten systeemontwerpers ofwel meerdere kristallen/oscillatoren naast de controllers op de printplaat plaatsen, of een klokgenerator gebruiken met een extern kristal voor de referentie-ingang. De DSC613 serie is een echte enkelchip oplossing die een MEMS resonator en twee laagvermogen fasevergrendellussen (phase-locked loops; PLL’s) integreert in een 6-pens DFN behuizing van maar 1,6x1,2 mm. De compacte afmetingen van de behuizing en de grote frequentieflexibiliteit maken de DSC613 serie bij uitstek geschikt voor compacte apparaatjes die weinig vermogen mogen opnemen, zoals digitale camera’s, slimme luidsprekers, virtual reality (VR) headsets, streaming sticks en opzetkastjes (set-top boxes).
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items