De DSC613 serie ondersteunt tot drie klokuitgangen van 2 kilohertz (kHz) tot 100 megahertz (MHz), zodat dit een ideale component is voor op een microcontroller gebaseerde, ingebedde systemen. In een IoT toepassing kan de klokgenerator bijvoorbeeld worden ingezet voor het leveren van een MHz hoofdreferentiekloksignaal en een 32,768 kHz real-time klok (RTC) voor de microcontroller (MCU), alsook een ander MHz kloksignaal voor functies als externe communicatie en sensoren. De DSC613 serie omvat twee laagvermogen opdeelbare (fractional) PLL’s met AnyRate® kloksynthesizers, waardoor de component elke gewenste frequentie kan opwekken tussen 2 kHz en 100 MHz. Met een stroomopname van circa vijf milliampère (mA) met drie geactiveerde uitgangen levert deze serie een stroombesparing op tot 45% ten opzichte van een oplossing die gebruik maakt van drie laagvermogen kristaloscillatoren. Om nog meer stroom te kunnen sparen kan de klokuitgang worden afgeschakeld via de ‘output enable’ pen.
 
MEMS producten worden volledig geproduceerd volgens standaard halfgeleiderprocessen en dat levert dezelfde betrouwbaarheid en stabiliteit op als geïntegreerde schakelingen. De componenten ondersteunen een temperatuurbereik van -40 tot +125 °C met een stabiliteit van ± 20 ppm. Microchip garandeert via een speciaal programma dat deze componenten net zo lang leverbaar zullen zijn als de klanten ze nodig hebben. De DSC613 serie wordt ondersteund door Microchip’s ClockWorks® online configuratiehulpmiddel. Klanten kunnen een klokconfiguratie invoeren en ontvangen dan een klantspecifiek onderdelennummer en een specificatieblad, alsook gratis monsters aanvragen via clockworks.microchip.com/timing.
 
De klokconfiguratie bestaat uit een uitgangsfrequentie, besturingspenfunctie, behuizingsgrootte, PPM nauwkeurigheid en temperatuurbereik. Tot drie uitgangsstuursterkten zijn beschikbaar, gebaseerd op de belastingsconditie van de klantspecifieke printplaat. Spread-spectrum kloksignalen zijn eveneens beschikbaar om EMI te beperken. Applicatie ondersteuning, waaronder richtlijnen voor de layout van de printplaat en een schema van de schakeling, is eveneens beschikbaar.

De componenten uit de DSC613 serie zijn nu beschikbaar als monster en uit serieproductie.

Bezoek voor meer informatie: www.microchip.com/timing/DSC613
 
2/2
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items