De Raspberry Pi Foundation heeft aangekondigd dat ze een compliance-proces hebben geïntroduceerd voor fabrikanten die gebruik maken van een RPi in hun eindproducten. Volgens de stichting “zijn Raspberry Pi’s nu essentiële onderdelen in alles van wasmachines tot onderwaterrobots. We zijn heel blij met deze commerciële toepassingen en helpen graag om “Raspberry Pi-powered“ producten op de markt te brengen.”

Een aantal fabrikanten van eindproducten heeft de Raspberry Pi Foundation benaderd met het verzoek om gestandaardiseerde stickers te ontwikkelen die aangeven dat een product een Raspberry Pi of een Raspberry Pi Compute Module bevat. Bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor een assessmentprogramma door een gespecialiseerd UL-team. Dit ‘Integrator Programme’ is vrij beschikbaar zonder extra kosten bovenop de gebruikelijke UL-testtarieven. Het toevoegen van het “Powered by Raspberry Pi”-logo aan de verpakking of behuizing van een product is een manier om klanten eraan te herinneren dat een gedeelte van de verkoopprijs ten goede komt aan de educatieve activiteiten van de Raspberry Pi Foundation.



In de afbeelding zien we hoe het logo is toepast bij de KUNBUS Revolution Pi, een robuuste RPi in een behuizing voor montage op een DIN-rail voor industriële toepassingen.