Voor een goede werking onder barre omstandigheden vertrouwen lucht- en ruimtevaartsystemen op digitale en logische functies en schakelingen in motorregelsystemen, omgevingsafhankelijke regelingen, instrumenten en actuatoren. Datacentra, de 5G infrastructuur en communicatiesystemen vertrouwen eveneens op complexe schakelingen die om bescherming vragen. Elk systeem moet continu kunnen werken, ongeacht piekspanningen veroorzaakt door bliksem, zonneactiviteit en elektromagnetische invloeden. Microchip Technology Inc. kondigt vandaag het opnieuw uitgebreide programma van piekspanning onderdrukkende verticale arrays aan – de MDA3KP Transient Voltage Suppressor (TVS), een 3 kW diode serie van meer dan 25 producten met verschillende screeningniveaus, polariteiten en kwalificatiestandaarden.
 
Microchip’s MDA3KP TVS diode array serie – de enige beschikbare technologie die een uitgebreid spanningsbereik biedt en is getest volgens een hoge betrouwbaarheidsstandaard met kwalificatie die is gebaseerd op de MIL-PRF-19500 JANTX standaard – voorziet in een geïntegreerde multi-diode oplossing. Deze spanning-afkappende componenten hebben snel-reagerende avalanche breakdown diode (ABD) eigenschappen die overmatige stroom rondom gevoelige componenten afleiden om ze te beschermen tegen elektrische overbelasting.
 
“Digitale regelingen, logica en diagnostische systeemcircuitblokken vragen om zeer betrouwbare, veilige stroom- en spanningsbewaking voor een goede werking in extreme omgevingen,” zegt Leon Gross, vice president van Microchip’s Discrete Product Group bedrijfstak. “Deze diodeserie is tevens het antwoord op de uitdagingen die systeemontwerpers ondervinden door de efficiëntere verticale constructie die minder printruimte inneemt dan andere componenten.”
 
MDA3KP TVS diode arrays zijn beschikbaar in de volgende gescreende versie volgens industrie standaarden: M, MA, MXL en MX. De componenten hebben meerdere testniveaus doorlopen om te garanderen dat ze voldoen aan de bliksembeveiligingseisen van vliegtuigen die zijn vastgelegd in de standaard voor omgevingstesten van de luchtvaart, RTCA DO-160E (Lightening Induced Transient Susceptibility). RTCA (de American Radio Technical Commission for Aeronautics) is het industriële consortium dat consensus ontwikkelt over lastige kwesties bij het moderniseren van de luchtvaart.