De MDA3KP TVS diode array, een verticaal geconstrueerde 8-diode, 16-pens behuizing voor oppervlaktemontage, maakt een efficiënte layout en ontwerpgemak mogelijk, waarbij er minder printruimte nodig is en de vermogensdichtheid toeneemt. In de MDA3KP TVS diode array serie levert elke verticale constructie van de component het vermogen van acht kleinere componenten op een printplaat die hiermee kunnen vervallen.
 
Beschikbaar in één- en tweerichtingsconstructie in afkapspanningen van 6 tot 40 V geven de  componenten bescherming tegen elektrostatische ontlading (ESD) en snelle elektrische piekspanningen (EFT) volgens IEC standaarden en een piek/impuls vermogensverhouding van 3000 W bij 10/1000 µs. Met een vergroot temperatuurbereik van -55 tot +150°C zijn de componenten herleidbaar per productiepartij, stroomstootgetest en met niveau 1 van het vochtgevoeligheidsniveau (MSL) zijn deze componenten klaar voor gebruik in ruwe omgevingen. MSL geeft aan dat voor gebruik geen  droge verpakking of bakken nodig is. Het vermogensbereik van de MDA3KP TVS diode array serie is de enige beschikbare technologie binnen de industrie met dit screeningsniveau in deze behuizing.
 
Microchip’s 3 kW MDA diode serie levert militaire systeemcircuitbescherming voor robuuste handheld radio’s, de GPS en communicatie testapparatuur. Andere toepassingen voor deze component zijn auto’s, industriële gegevens verzamelende apparatuur, voedingen en systemen voor de marine.