Belangrijkste eigenschappen:
  • 700 V MOSFET’s plus 700 V en 1200 V Schottky barrierdioden vergroten toepassingsgebied
  • Ondersteunt groeiende vraag naar rendement en vermogensdichtheid van SiC technologie
  • Efficiënt schakelen op hogere frequenties en biedt betrouwbaarheid op langere termijn
  • 20 procent verbetering ten opzichte van andere SiC dioden in UIS robuustheidstest

Aangevuld door Microchip’s brede programma microcontrollers (MCU’s) en analoge oplossingen, maken deze SiC componenten deel uit van een groeiende serie betrouwbare SiC producten. Ze voldoen aan de noodzaak om het systeemrendement, de robuustheid en de vermogensdichtheid in elektrische voertuigen en andere toepassingen met hoog vermogen te verbeteren in de industriële-, luchtvaart- en defensiemarktsegmenten.

Microchip’s 700 V SiC MOSFET’s plus 700 V en 1200 V SiC Schottky barrierdioden (SBD’s) vergroten het bestaande programma van SiC vermogensmodulen. De meer dan 35 discrete producten die zijn toegevoegd aan Microchip’s programma zijn beschikbaar uit serieproductie, bijgestaan door uitgebreide ontwerpondersteuning, hulpmiddelen en referentie ontwerpen. Ze zijn bijzonder stabiel hetgeen uit zware testen is gebleken. Het brede programma naakte SiC’s, discrete componenten en vermogensmodulen wordt aangeboden over een reeks spanningen, toelaatbare stromen en verschillende behuizingen.

Microchip’s SiC MOSFET’s en SBD’s kunnen efficiënter schakelen op hogere frequenties en doorstaan met gemak de robuustheidstesten op niveaus die als kritisch worden gezien voor het garanderen van betrouwbaarheid op langere termijn. De SiC SBD’s van het bedrijf presteren circa 20 procent beter dan andere SiC dioden in deze ‘unclamped inductive switching; UIS’ robuustheidstesten die meten hoe goed componenten afbraak/degradatie of vroegtijdige uitval weerstaan onder lawine-achtige condities, die voorkomen als een piekspanning hoger wordt dan de doorslagspanning van een component. Microchip’s SiC MOSFET’s presteren ook beter dan alternatieven in deze robuustheidstesten, ze laten uitstekende gate oxide afscherming en kanaalintegriteit zien met nauwelijks levensduurdegradatie in parameters, zelfs na 100.000 cycli van repeterende UIS (RUIS) testen.