Totdat de 12,5 Gbps CoaXPress® 2.0 interface standaard het afgelopen jaar werd bekrachtigd, werden machine-vision beeldverwerkingsoplossingen bij transportbanden gezien als de voornaamste wegversperring voor het realiseren van een snellere doorvoer van de productielijn. Nu heeft Microchip Technology Inc. de volgende stap gezet om zoveel mogelijk uit CoaXPress (CXP) op de fabrieksvloer te halen met de eerste enkelchip physical-layer interface componenten met functies die het machine vision systeemontwerp stroomlijnen, de transmissiesnelheid maximaliseren en  het toepassen vereenvoudigen bij het snel vullen van flessen aan de lopende band, voedselinspectie, industriële controles en andere beeldverwerkingstoepassingen.
 
“Wij hebben gewerkt met de Japan Industrial Imaging Association (JIIA) standaardisatie organisatie en onze belangrijkste klanten om ons aanbod te optimaliseren met  betrekking tot CXP zodat de voordelen van de specificatie volledig worden benut op de bedrijfsvloer,” zegt Matthias Kaestner, vice president van de Automotive Infotainment Systems bedrijfsafdeling. “Onze transmissie oplossingen met korte wachttijd en laag opgenomen vermogen integreren een equalizer, kabelstuurtrap en klokdataherstel in een enkele chip waarmee fabrikanten van camera’s en beeldverwerkingskaarten snelle video en controle signalering met hoge resolutie samen met de voeding over een enkele coaxiale kabel kunnen leveren.”
 

Snelle CoaXPress 2.0 componenten

Microchip’s EQCO125X40 serie van CoaXPress componenten is de eerste die de CXP 2.0 standaard implementeren. Uitgangspunt is een nieuw terugwaarts compatibel ontwerp, gebaseerd op de specificatie, met een geïntegreerde clock data recovery (CDR) op alle snelheidsniveaus en een klok aan de camerakant voor het ondersteunen van de eisen van real-world omgevingen. De componenten verhogen de machine vision verwerkingsdoorvoer aanzienlijk omdat camera’s en beeldverwerkingskaarten hiermee vier tot acht keer sneller kunnen zenden dan alternatieve oplossingen. Bovendien overbruggen deze componenten viermaal de kabel/verbindingsafstand met veel minder vermogen en bijna zonder wachttijd (near-zero latency).

De productenreeks verbetert tevens de ontwerptoleranties en de flexibiliteit door naadloos te synchroniseren op alle frequenties bij elke snelheid, van CXP-1 tot CXP-12. Ook zijn er niet langer meer kanalen nodig bij de ondersteuning van een bandbreedte van 12,5 Gbps over een enkele kabel. Bredere bekabelingsopties garanderen dat systemen waar nodig kunnen worden geïnstalleerd en de geïntegreerde CDR verbetert het jittergedrag van het signaal dat van de camera naar de beeldverwerkingskaart wordt verzonden. Door het op de camera aanwezige laagfrequente klokherstelsignaal is het niet nodig om een afzonderlijke klok in de FPGA te programmeren. Met de geïntegreerde integriteitstest op het verbindingssignaal kan het systeem real-time controles op de integriteit van de kabelverbinding uitvoeren voorafgaand aan en tijdens bedrijf.

Voor de fabrikanten van kaarten maakt Microchip’s nieuwe aanbieding het gemakkelijker en minder duur om producten te ontwikkelen die robuuster zijn en die klanten op elke gewenste plek kunnen inzetten op de productielijn. Met de producten kunnen pre-setup en real-time kabelverbindingskwaliteitstesten worden uitgevoerd, hetgeen gebruikers robuustere en veelomvattende oplossingen voor hun uitdagingen biedt. Tevens hebben ze de mogelijkheid om op te schalen naar 50 Gbps over meerdere kabels.

“Microchip’s nieuwe CXP-12 serie voorziet onze laatste producten van een compacte enkelchip equalizer oplossing die daarom gemakkelijk kan voldoen aan de CoaXPress return loss specificatie,” zegt Chris Beynon, CTO bij Active Silicon. “De componenten hebben ook een elegante functie die een real-time kabeltolerantietest uitvoert en die verouderde of beschadigde/versleten kabels detecteert voordat er bitfouten zouden worden ontdekt tijdens normaal bedrijf.”