Met Microchip’s CXP componenten halen fabrikanten dezelfde doorvoercapaciteit van twee poorten op camera’s en beeldverwerkers als ze voorheen behaalden met vier. De componenten  kunnen worden gebruikt voor het winnen van een real-time laagfrequent klok aan de camerakant, hetgeen een accuratere timing van het signaal oplevert. De fabrikanten kunnen dit ook gebruiken als een kabelrepeater voor het verlengen van de afstand waarover de camera’s kunnen worden verbonden. Hun lage vermogensopname maken ze ideaal voor het op de markt brengen van kleinere, beter presterende beeldverwerkingsoplossingen met toegevoegde waarde voor de klant en die eenvoudiger en minder duur zijn om te ontwikkelen.
 
“Met Microchip’s CXP componenten ondersteunen we onze marktbehoeften voor een verdubbeling van de datadoorvoersnelheid tegen gelijkblijvende systeemkosten,” zegt Andre Jacobs, directeur marketing en verkoop bij Adimec.

“JIIA is verheugd om te zien dat Microchip laagvermogen, uitstekend presterende CoaXPress 2.0 oplossingen op de markt brengt die volledig voldoen aan de recent uitgebrachte CoaXPress 2.0 specificatie,” zegt Sachio Kiura, voorzitter van de Japan Industrial Imaging Association.
 
Als aanvulling op het aanbieden van essentiële functies waarvan Microchip gelooft dat ze zullen helpen om de toepassing van beter-presterende, goedkope machine-vision oplossingen in industriële inspectietoepassingen te versnellen, verwacht het bedrijf dat de CoaXPress 2.0 serie net zo’n omslageffect zal hebben op toepassingen als verkeerscontrole, observatie en beveiliging, medische inspectiesystemen en ingebedde visionoplossingen. De serie maakt deel uit van een uitgebreid productenpakket dat voldoet aan de eisen voor het realiseren van totale systeemoplossingen, met inbegrip van Microchip’s 12 Gbps PolarFire in het veld programmeerbare poortschakelingen (FPGA’s) die naadloos het CoaXPress protocol ondersteunen met minimale ontwerpinspanning en zorgen voor een oplossing met een laag vermogen, korte wachttijd en klein ingenomen printoppervlak.
 

Ontwerphulpmiddelen

Evaluatiekaarten zijn beschikbaar voor Microchip’s CoaXPress 2.0 serie (zender, ontvanger en repeater) als een ontwerphulp voor klanten.
 

Beschikbaarheied

De Microchip CoaXPress 2.0 serie bestaat uit een alleen-zenden component aan de camerakant en drie enkelchip zend/ontvangers. Elke component is ondergebracht in een 16-pens quad-flat no-leads behuizing en is volledig terugwaarts compatibel met Microchip’s CoaXPress 1.1 componentenserie. Neem voor aanvullende informatie inclusief prijzen contact op met een Microchip verkoopvertegenwoordiger of aangestelde wereldwijde distributeur, of bekijk het Microchip’s CoaXPress 2.0 product portfolio.

CoaXPress 2.0 componenten