Nauwkeurig voedingsmonitor-IC van Microchip

1 februari 2016, 13:06
Nauwkeurig voedingsmonitor-IC van Microchip
Nauwkeurig voedingsmonitor-IC van Microchip
Microchip heeft zijn assortiment voedingsmonitor-IC’s uitgebreid met de MCP39F511N. Naast  het leveren van standaard vermogensberekeningen en het bewaken van twee elektrische belastingen gelijktijdig vereenvoudigt dit IC het ontwerp van de complete schakeling. De MCP39F511N bevat drie A/D-converters voor het meten van de spanning en twee belastingsstromen, een 16-bits rekeneenheid, EEPROM en een flexibele 2-Wire interface. Het tweekanaals monitor-IC is uitermate geschikt voor metingen aan elektrische apparatuur die veel vermogen verbruikt.

De MCP39F511N bevat een geïntegreerde spanningsreferentiebron met lage drift, die er samen met de uitstekende signaal/ruis-verhouding van 94,5 dB van de A/D-stroom-converters voor zorgt dat elke stroom gemeten kan worden met een nauwkeurigheid beter dan 0,5 % over een breed dynamisch bereik van 4000:1. Aangezien een groot aantal functies in het IC is geïntegreerd, zoals het meten van het actieve, reactieve en schijnbare vermogen, accumuleren van het actieve en reactieve vermogen, bepalen van de effectieve waarde van stroom en spanning, meten van de netfrequentie en de arbeidsfactor, is het ontwerpen van een complete monitor-schakeling een stuk eenvoudiger en zijn er minder externe componenten nodig.

De MCP39F511N wordt geleverd in een 28-pens 5x5 mm QFN-behuizing en wordt ondersteund door Microchip’s power monitor evaluatie-board ADM00706.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items