Ontwerpers van ingebedde systemen zoeken naar complete analyse van projecten, maar om snel te kunnen ontwikkelen is wel gemakkelijk te gebruiken maar niettemin krachtige emulatiehardware nodig. Microchip Technology Inc. kondigt vandaag het MPLAB® ICE 4 volgende generatie complete in-circuit emulator, foutopsporing en programmeer ontwerphulpmiddel aan voor de PIC® en AVR® microcontrollers (MCU’s), dsPIC® digitale signaalcontrollers (DSC’s) en SAM MCU’s en microprocessors (MPU’s) van het bedrijf.
 
De MPLAB ICE 4 in-circuit emulator is Microchip’s snelste en meest veelzijdige emulatie en programmeerhulpmiddel voor de eigen MCU’s en MPU’s. Het opsporen van fouten en het programmeren gaat met de krachtige, gemakkelijk te hanteren grafische gebruikersinterface van de MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE). De MPLAB ICE 4 in-circuit emulator voorziet in een flexibele ontwerpervaring met geavanceerde foutzoekmogelijkheden voor het schrijven van energiezuinige code, gekoppeld aan alle functies die nodig zijn om de foutopsporingstijd te beperken.
 

Alles-in-één in-circuit emulator

“Technici kunnen hun ontwerpmogelijkheden vergroten met dit alles-in-één, elektrische centrale-achtige systeem dat voorziet in nieuwe mogelijkheden en toepassingen met veelzijdige hardware en draadloze koppeling,” zegt Rodger Richey, senior director van Microchip’s ontwikkelsystemen. “Dankzij de geavanceerde energiebewakingsfuncties kunnen ontwerpers van ingebedde systemen tegelijkertijd zowel de hardware als de software optimaliseren voor een omvangrijk, energiezuinig ontwerp.”
 
Het MPLAB ICE 4 in-circuit emulatorsysteem wordt gekoppeld via supersnel USB 3.0 of snel USB 2.0 met een optie voor draadloze koppeling via Ethernet of Wi-Fi® voor flexibiliteit en gebruiksgemak.
 
Het systeem voorziet in Ethernet of Wi-Fi verbondenheid voor naadloos draadloos programmeren en het opsporen van fouten. Via Ethernet is het opsporen van fouten op afstand mogelijk voor het bewaken van toepassingen op verafgelegen locaties. Bovendien is Wi-Fi verbondenheid uitermate geschikt als isolatie van omgevingscondities, zoals het regelen van motoren die op een hoge spanning werken of voor zwevende systemen zonder aardlus.
 
MPLAB ICE 4’s krachtige hardware integreert met MPLAB X CI/CD setup over Ethernet, hetgeen een effectieve combinatie vormt voor hardware in de lus. Ontwerpers kunnen gebruik maken van de CI/CD wizard voor het activeren van Jenkins en Docker op de laatste versie van MPLAB X IDE v6.00.
 
Met de energie optimalisatiefuncties kan worden bepaald wat het verband is tussen het energieverbruik en de code met behulp van de MPLAB Data Visualizer. Bovendien kunnen ontwerpers van ingebedde systemen nog meer uit hun code afleiden door gebruik te maken van twee onafhankelijke stroombepalende kanalen met verschillende resoluties voor het meten en optimaliseren van het energieverbruik van een ontwerp.
 

Minder ontwikkeltijd

Technici kunnen hun ontwikkeltijd beperken door gebruik te maken van MPLAB ICE 4 in-circuit emulators geavanceerde functies door de ondersteuning van veel breed toegepaste instrumentatie en instructie trace mogelijkheden. ICE 4’s uiteenlopende foutopsporings- en propgrammeer interfaces en de mogelijkheid van het koppelen van apparaten via adapterkaarten draagt eveneens bij aan het beperken van de ontwikkeltijd.
 
De MPLAB ICE 4 in-circuit emulator ontluist en programmeert alle Microchip MCU’s, DSC’s en MPU’s. Dit vereenvoudigt het ontwerpproces als ontwerpers migreren van de ene Microchip MCU of MPU naar een andere. Met de laatste hardware, over-de-kaart componentondersteuning, veelzijdige functies, betrouwbaarheid en naadloze integratie met de laatste versie van MPLAB X IDE v6.00, levert dit een compleet ontwikkelsysteem op. Als aanvulling op Microchip’s gepatenteerde freeware, MPLAB X IDE voor ingebedde toepassingen, biedt het bedrijf een complete serie van gratis optimaliserende compilers aan, naast professionele compiler licenties, functionele veiligheid licenties en code coverage licenties voor ontwerpers.
 
Bezoek voor meer informatie over de MPLAB ICE 4 in-circuit emulator Microchip’s website.
 
MPLAB ICE 4 in-circuit emulator
MPLAB ICE 4 in-circuit emulator