Nieuwe Microchip PIC® en AVR® MCU’s verbeteren de systeemprestaties in gesloten-lus regeltoepassingen

21 mei 2018, 00:00
Image: ATtiny 16017 from Microchip
Image: ATtiny 16017 from Microchip
Microchip kondigt de introductie aan van nieuwe PIC18 Q10 en ATtiny1607 series 8-bit microcontrollers (MCU’s), die voorzien zijn van meerdere intelligente kernonafhankelijke periferiebouwstenen (core independent peripherals; CIP’s) die het ontwerpen vereenvoudigen en een korte reactietijd op systeemgebeurtenissen mogelijk maken.
 
De vooruitgang in de architectuur van PIC® en AVR® MCU’s hebben deze componenten geoptimaliseerd voor het implementeren van gesloten-lus regelingen, waarbij systemen de centrale verwerkingseenheid (CPU) minder belasten zodat deze meer taken kan uitvoeren en minder vermogen opneemt.
 
Eén van de opvallendste voordelen van de PIC18 Q10 en ATtiny1607 MCU’s zijn de CIP’s die onafhankelijk taken verwerken en daardoor de CPU ontlasten. Systeemontwerpers kunnen bovendien tijd besparen en hun ontwerpinspanningen beperken met de op hardware gebaseerde CIP’s die de hoeveelheid software die moet worden geschreven en gevalideerd aanzienlijk beperken. Beide series hebben eigenschappen voor functionele betrouwbaarheid en werken op een voedingsspanning tot 5 V, waardoor de ruisongevoeligheid toeneemt en er compatibiliteit bestaat met de meeste sensoren met analoge uitgang en digitale sensoren.
 
Aangeboden in een compacte 3x3 mm 20-pens QFN behuizing is de nieuwe ATtiny1607 family geoptimaliseerd voor gesloten-lus regelsystemen met beperkte ruimte, zoals hand-held elektrisch gereedschap en afstandsbedieningen. Als aanvulling op de geïntegreerde snelle analoog-naar-digitaal omzetter (ADC), die zorgt voor snelle omzetting van analoge signalen hetgeen resulteert in een deterministische systeemreactie, beschikken de componenten ook over een verbeterde nauwkeurigheid van de oscillator, waardoor ontwerpers kunnen besparen op zowel externe componenten als kosten.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items