Tot de CIP’s in de PIC18 Q10 family behoren de complementaire golfvormgenerator (CWG), die ingewikkelde schakelende ontwerpen vereenvoudigt, en een geïntegreerde analoog-naar-digitaal omzetter met rekenkundige eenheid (ADC2) die geavanceerde berekeningen uitvoert en de data filtert in hardware zonder enige tussenkomst van de besturingskern. Met CIP’s als deze kan de CPU meer complexe taken uitvoeren, zoals mens/machine-interface (HMI) bediening, en in een laagvermogen modus blijven om energie te sparen totdat er om verwerking wordt gevraagd.
 
Image: PIC18-Q10 from Microchip
 

Alle PIC18 Q10 producten worden ondersteund door de MPLAB® codeconfigurator (MCC), een gratis software plug-in die voorziet in een grafische interface voor het eenvoudig configureren van de periferiebouwstenen en functies. De MCC is ingebed in Microchip’s te downloaden MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) en de op cloud gebaseerde MPLAB Xpress IDE waarmee het downloaden van software dan niet nodig is. De Curiosity high pin count (HPC) ontwikkelkaart (DM164136), een volledig geïntegreerde, veel functies aanbiedende kaart om snel prototypes op te zetten, kan ook worden gebruikt om de ontwikkeling met deze MCU’s te starten.
 
Het snel opzetten van prototypes met de ATtiny1607 serie wordt ondersteund door het ATmega4809 Xplained Pro (ATmega4809-XPRO) evaluatiepakket. Het USB-gevoede pakket beschikt over aanraakknoppen, LED’s en uitbreidingspennenstrippen om snel iets te realiseren, alsook een op de kaart aanwezige programmer/debugger die naadloos integreert met de Atmel Studio 7 geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) en Atmel START, een gratis online hulpmiddel voor het configureren van periferiebouwstenen en software dat de ontwikkeling versnelt.
 
De PIC18 Q10 en ATtiny1607 zijn vanaf vandaag beschikbaar als monster en uit serieproductie.
 
Bezoek voor aanvullende informatie: ATtiny1607 family of PIC18 Q10 family
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • Met kernonafhankelijke periferiebouwstenen kunnen efficiëntere systemen worden gerealiseerd
  • De voedingsspanning tot 5 V verhoogt de ruisongevoeligheid en geeft compatibiliteit met analoge of digitale sensoren
  • ATtiny1607 levert deterministische systeemreacties met minder externe componenten
  • PIC18 Q10 verwerkt geavanceerde berekeningen en het filteren van data zonder tussenkomst van de CPU