Ontwikkel laagvermogen draadloze sensorknooppunten met de kleinste gecertificeerde sub-GHz module van de industrie

26 februari 2019, 15:40
Afbeelding: Microchip
Afbeelding: Microchip
Microchip kondigt de kleinste volgens IEEE 802.15.4 gespecificeerde module uit de industrie aan die een ultra-laagvermogen microcontroller (MCU) combineert met een sub-GHz radio. Dit versnelt de marktintroductietijd en verbetert de batterijlevensduur aanzienlijk voor sensoren die in draadloze netwerken zijn opgenomen. Met slechts half zo grote afmetingen van de daaropvolgend kleinste module op de markt voldoet de SAM R30 module aan de wens van een compact ontwerp voor sensoren voor huisautomatisering en voor besturingen.
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • SAM R30 module goed voor meerdere jaren batterijlevensduur voor robuuste eigen netwerken
  • Beperkt marktintroductietijd met kleinste IEEE 802.15.4 module, ultra-laagvermogen MCU en radio
  • Ondersteunt eigen netwerken die gemakkelijk klantspecifiek aangepast en geconfigureerd moeten worden
  • Levert tweemaal het connectiviteitsbereik en verbeterde propagatie over componenten op 2,4 GHz

Gebaseerd op IEEE 802.15.4 ondersteunt de SAM R30 module eigen netwerken die gemakkelijk klantspecifiek aangepast en geconfigureerd kunnen worden. Dit is ideaal voor toepassingen waarbij inmenging niet wenselijk is door hun inherente kwetsbaarheid voor aanvallen van buitenaf, zoals alarmsystemen, gebouwenautomatisering, slimme steden en industriële  sensornetwerken. Een van de belangrijkste voordelen van een op IEEE 802.15.4 gebaseerd netwerk is dat lidmaatschaps- componenten gedurende langere tijd kunnen slapen maar toch deel blijven uitmaken van het netwerk. De SAM R30 module heeft slaapmodi met ultra-lage vermogensopname en kan worden gewekt door de I/O voor algemeen gebruik (GPIO) of zijn ingebouwde real-time klok (RTC) bij het opnemen van een stroom van circa 800 nA. Componenten kunnen jarenlang slapen en pas worden gewekt als er data moeten worden verzonden.

Compacte sensorontwerpen kunnen het aantal te installeren componenten aanzienlijk beperken en vereenvoudigen de inzetbaarheid. Toepassingen vertrouwen vaak op dat handige dubbelzijdige plakband voor de montage en dat maakt het beperken van de afmetingen van de sensor tot prioriteit.
 
De SAM R30 module heeft afmetingen van maar 12,7x11 mm en beschikt over de noodzakelijke functies om elke willekeurige op afstand gekoppelde sensor aan te sturen, waarbij de noodzaak voor een afzonderlijke MCU in het ontwerp vervalt. De component heeft ook maximaal 256 kilobyte (kB) flashgeheugen en 40 kB werkgeheugen (RAM), alsook seriële data interfaces, USB, naast digitale en analoge I/O voor geavanceerde sensorontwerpen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items