Werkend in het sub-GHz HF spectrum levert de SAM R30 module tweemaal het verbindingsbereik en betere propagatie door muren en vloeren dan overeenkomstig gevoede producten die gebruik maken van de 2,4 GHz frequentieband. Deze robuustheid komt goed van pas in toepassingen als lekdetectie, waar de sensor diep kan worden weggestopt in een zich op afstand bevindende kelder of parkeergarage, of voor zwembad- en spa controllers die vragen om betrouwbare sub-GHz oplossingen die kunnen communiceren door buitenmuren heen. 
 
The SAM R30 module is gecertificeerd door de Federal Communications Commission (FCC), Industry Canada (IC) en de Radio Equipment Directive (RED), waardoor ontwerpers producten sneller op de markt kunnen brengen zonder HF testcertificatiekosten. Microchip biedt ontwerpers de flexibiliteit voor het implementeren van een eigen punt-naar-punt, stervormige of zelfherstellende maasvormige netwerkconfiguratie met de gratis MiWi™ protocolstack.
 
De SAM R30 module is onderdeel van Microchip’s IEEE 802.15.4 draadloze programma. Met componenten die voldoen aan de unieke eisen van uiteenlopende toepassingen kunnen ontwerpers kiezen voor een enkelchip 32- of 48-pens SAM R30 systeem-in-behuizing (SiP) voor een flexibele layout van een ontwerp of voor de gecertificeerde SAM R30 module voor de snelste marktintroductie.
 
Ontwerpers kunnen meteen aan de slag met hun prototype met de ATSAMR30M-XPRO uitgebreide ontwikkelkaart, ondersteund door de Atmel ICE debugger/programmer (ATMEL-ICE) en de gemakkelijk te gebruiken Atmel Studio 7 geïntegreerde ontwikkelomgeving met demo code voorbeelden die elke netwerkconfiguratie ondersteunen.

De SAM R30 module (ATSAMR30M18) is nu beschikbaar. De ATSAMR30M-XPRO uitgebreide ontwikkelkaart (AC164159) is beschikbaar tegen een stuksprijs van $38.
 
Bezoek voor meer informatie: SAM R30 module