Waar de DC-managementsystemen van Koch vooral op peak shaving van spanning op de DC-bus van servo- en frequentieregelaars worden ingezet, is er nu ook de mogelijkheid om dit ook op stroom te baseren. Op de Pxt modules komt dan een extra kastje op aansluitklemmen, samen met stroommeetsensoren voor de drie fasen. Extra belastingspieken worden dan niet opgevangen door het net meer te belasten, maar worden geleverd door de actieve Pxt modules.
 
Nu kunnen machines en apparaten die uitgelegd zijn op de maximale piekbelasting veel lager ingeschaald worden. Dit bespaart op duurdere aansluitingen, zwaarder schakelmateriaal en grotere aandrijfcomponenten. Standaard nominale stroomgrenzen van bijvoorbeeld 32 of 63A kunnen nu al wel voldoende zijn.

Dit samenstel is verkrijgbaar ter grootte van een schoenendoos in 20A continu bij 2kJ energie tot meerderere 100A’s en Mega Joule aan energie ondergebracht in een grote schakelkast.

De functie kan realtime gevisualiseerd worden via de PxtTerminal-tool, die gebruikt wordt voor het eventueel parametreren en bewaken van het Pxt DC management systeem. Optioneel uitgerust met EtherCAT, maakt PxtMX ook integratie in een veldbusnetwerk mogelijk.

Bij aanpassingen van bestaande machines naar een hogere productiegraad of wanneer machines aangesloten zijn op zwakke elektriciteitsnetten bewijst het Pxt systeem in combinatie met de PxtMX module direct zijn waarde.

Plug&Play stroombelasting reductie
Meer informatie:

Elincom Electronics BV
Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel

T: +31-(0)10- 26 40 270
F: +31-(0)10- 26 40 275

info@elincom.nl
www.elincom.nl
newsroom