Review: Anaren Bluetooth Smart Development Kit

23 augustus 2016, 12:20
Review: Anaren Bluetooth Smart Development Kit
Review: Anaren Bluetooth Smart Development Kit
Als u het te ingewikkeld of te duur vindt om een van die prachtige ontwikkelkits aan te schaffen die tegenwoordig door vrijwel alle bedrijven die actief zijn in de embedded- en microcontrollerindustrie worden aangeboden, koop dan een treinkaartje en bezoek de Embedded World beurs in Neurenberg. Hier is negatieve logica van toepassing: het is lastig om GEEN ontwikkelkits te krijgen en je moet voortdurend een logisch ‘laag’-niveau aannemen om vertegenwoordigers te ontwijken die je een paar kits in de hand willen duwen.

Mijn interesse in een devkit van Anaren werd gewekt door de vermelding “Broadcom”. U weet wel, het bedrijf dat van de programmeergeneratie gigantisch veel waardering kreeg voor het ‘sponsoren’ van ongeveer een miljoen dikke controller-IC’s voor Eben Upton’s Raspberry Pi boards. Broadcom — hetzelfde bedrijf dat eerder werd geassocieerd met goedkope plastic internet-routers, saaie server- en IT-hardware, en producten voor massafabricage, dat wil zeggen OEM’s en zo. Een dikke pluim voor Broadcom.


Anaren’s devkit is gebaseerd op Broadcom’s BCM20732 WICED Smart Bluetooth Low Energy (BLE) module. De BCM20732 is een SoC met ARM Cortex M3 en biedt mij, een 8-bits persoon, dus een prachtige kans om wat van ARM-programmeren te leren. Maar het wordt nog beter: WICED SMART betekent draadloze kabelvervanging. Via Bluetooth, mijn favoriete radiosysteem voor de korte afstand! 
BewarenBewarenBewarenBewaren
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items