NFC & BLE: tap to connect

De reden om BLE en NFC in één chip, of op één kaart, te combineren is om het pairen van apparaten gemakkelijk te maken. Normaal gesproken is het bij het pairen van Bluetooth-apparaten nodig om eerst een tijd te scannen naar beschikbare apparaten, voordat het juiste apparaat kan worden gekozen uit een lijst met cryptische namen. NFC maakt het pairen veel gemakkelijker en sneller omdat er niet gescand hoeft te worden. Het pairen gebeurt dan door het BT-apparaat binnen NFC-bereik te brengen (“tap-to-connect”). Nu blijkt waarom de NFC-antenne van de Primo Core afneembaar is: meestal is die alleen nodig voor het pairen (met de grote Primo bijvoorbeeld).

 
Arduino Primo seen as a Nordic nRF52840-DK
Is de Arduino Primo een Nordic nRF52840-DK?

Is de Primo mbed of Arduino?

Het verbinden van de Primo met een computer is interessant, want hij wordt gedetecteerd als een seriële poort maar ook als een externe schijf. Op die schijf vindt u het bestand ‘mbed.htm’. Als u daarop dubbelklikt, komt u terecht op de ARM mbed-website, waar (na het inloggen, natuurlijk) hij wordt behandeld als een Nordic nRF52840-DK. Niet helemaal hetzelfde, maar het lijkt erop. Een nRF52 DK zou beter overeenkomen, want die heeft tenminste dezelfde MCU als de Primo.

De Primo installeren in Arduino

De Arduino-IDE kent de Primo niet van huis uit, hij moet eerst worden geïnstalleerd. Doe dat door ‘Arduino nRF52 Boards by Arduino’ te kiezen in de ‘Boards Manager’ en klik op de knop ‘Install’. Na het selecteren van de kaart en zijn seriële poort, kunnen we de installatie testen door een LED te laten knipperen. Ik gebruik altijd het voorbeeld ‘BlinkWithoutDelay’. Meestal werkt dit zonder aanpassingen, maar niet bij de Primo, omdat LED voor de gebruiker op pen 9 zit in plaats van op pen 13. Gebruik van de constante ‘LED_BUILTIN’ lost dit ook op.

Als de Primo is geïnstalleerd kunt u de BLE, NFC, CIR (infrarood) en andere Arduino-bibliotheken gebruiken om snel uw toepassing te bouwen.

Arduino Create Online IDE 

De online Arduino Create IDE kent de Primo en het voorbeeldprogramma werkt zonder aanpassingen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items