Review: Het STM32L4R9I-EVAL evaluatie-board

4 april 2018, 12:01

Wat is het?

Het STMicroelectronics STM32L4R9I-EVAL Orca Plus Evaluation Board (Mouser ref. 511-STM32L4R9I-EVAL), de (veel) grotere broer van de STM32L4R9I Discovery kit (Mouser ref. 511-STM32L4R9I-DISCO), is bedoeld als een demonstratie- en ontwikkelplatform voor hun op een ARM Cortex-M4-gebaseerde STM32L4R9AI-microcontroller. Met zijn afmetingen van 173 x 156 mm is het een behoorlijk grote kaart, vooral in vergelijking met de ontwikkelkaarten ter grootte van een Arduino die tegenwoordig zo populair zijn.

 
stm32l4r9i-eval kit
De STM32L4R9I-EVAL kit wordt geleverd met twee displays (waarvan er hier maar één wordt getoond), iPhone-oordopjes, een 8GB-microSD-kaart en een stijlvolle USB-stick, plus een mooie verzameling van diverse USB-kabels.

Ondanks de afmetingen en de vele componenten die de kaart bevat, is het toch het ongebruikelijke ronde smartwatch-display van 30mm doorsnede dat het eerst de aandacht en de nieuwsgierigheid trekt. Het display is min of meer de hoofdrolspeler op de kaart, terwijl de MCU zelf zó onopvallend is, dat je hem gemakkelijk over het hoofd zou kunnen zien.

Maak kans om een gratis STM32L4R91-EVAL Orca Plus Board te winnen

Vul onderstaand formulier in en maak kans om een STM32L4R91-EVAL Orca Plus Board te winnen.
Hebt u al een Elektor ID-account? Klik dan hier om in te loggen en het formulier automatisch in te vullen.
Wilt u een Elektor ID-account aanmaken en voortaan het invullen van formulieren overslaan? Klik dan hier.
Email
Voornaam
Achternaam
Land
Deelname voorwaarden

 deelname voorwaarden

Een eerste indruk van de STM32L4R9I-EVAL

Als we het STM32L4R9I-EVAL-board voor het eerst inschakelen, door het via de microUSB-connector CN21 met het label ‘ST-Link/V2-1’ te koppelen met een Windows-PC, verschijnt het als een verwisselbare schijf van 2MB. (Zelf vind ik Orca Plus een veel mooiere naam, maar dat schijnt alleen maar een interne codenaam voor het project te zijn.) Om dit voor elkaar te krijgen, kan het nodig zijn om eerst de ST-Link-driver te installeren. Deze is te downloaden van de ST-LINK/V2-pagina op de website van ST.

Er staat muziek op de microSD-kaart

Steek de microSD-kaart in de houder en raak het ronde display aan. (Verwijder de beschermende folie liever niet, anders wordt het display erg snel vuil). U hebt nu toegang tot drie demo-programma’s: STemWin, TouchGFX en Embedded Wizard. Deze namen verwijzen naar de leveranciers van de grafische bibliotheken die zijn gebruikt om de demo’s mee te maken (emWin door Segger).

 
stm32l4r9i-eval kit as smartwatch
Kijk eens naar mijn mooie nieuwe smartwatch!

Bestudeer de demo’s op uw gemak

Mijn persoonlijke favoriet is TouchGFX, omdat ik vind dat die de mooiste graphics maakt, maar STemWin is gratis. Naast het laten zien van de mogelijkheden van deze bibliotheken en het meten van het vermogensverbruik van de processor bieden deze demo’s weinig mogelijkheden: luisteren naar muziek op de microSD-kaart, een spelletje spelen, geluid opnemen, systeeminformatie weergeven.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items