Review: Smart Menu’s van Eurocircuits

28 oktober 2016, 00:00
Voor de elektronicus is de hoogste drempel bij het ontwerpen van een PCB voor zijn/haar zelf ontworpen project in veel gevallen de leercurve van het gebruikte CAD-pakket. Maar daar gaan we het nu niet over hebben. In deze review richten we ons op de gevorderde CAD-gebruiker!
 

Ontwerpen voor gevorderden

De professional heeft de leercurve van het CAD-pakket ruimschoots achter de rug en kampt eerder met problemen als DFM (Design For Manufacturability) en het zoveel mogelijk reduceren van de kosten. Hiervoor heeft Eurocircuits haar online toolset tot Smart Menu’s uitgebreid.  Hiermee kan de ontwerper zonder diepgaande kennis van het PCB-productieproces al op voorhand de beste keuzen van technische parameters voor zijn/haar eigen PCB bepalen – dus vóórdat hij/zij aan het printontwerp begint!
 
Wanneer de gewenste PCB-productieparameters gekozen en als regels geïmplementeerd zijn in het CAD-programma, kan het ontwerpen van de print beginnen. De ontwerper kan de resulterende PCB daarna via Gerber of .GBR Eagle-data in de online visualisatie-tools laden en controleren hoe Eurocircuits de PCB gaat produceren. Feitelijk kan hij/zij op dat moment al het eindresultaat beoordelen, nog voordat de productie van de PCB is gestart. Wanneer de online programmatuur problemen verwacht of discrepanties detecteert, geeft een vlag aan dat hier een aanpassing is gewenst of extra aandacht noodzakelijk is.
 

Waar zitten de kosten?

Met de Smart Menu’s zie je als ontwerper meteen wat er gebeurt als je productieparameters aanpast. De Smart Menu’s bieden dus direct inzicht in de kosten. Zo hoef je dus niet uit je hoofd te weten welke parameters hun weerslag hebben op (de kosten van) het productieproces, maar zie je dit direct online.
 
 

Welk voordeel biedt Eurocircuits?

Omdat je als ontwerper zelf het heft in handen hebt qua productie-opties, hoeft je ook niet te wachten op een Design for Manufacturability-service, zoals vele andere professionele fabrikanten die bieden. Door zelf via de Smart Menu’s aan te geven welke productieparameters jouw ontwerp nodig heeft, zie je direct of je iets kunt verbeteren of vereenvoudigen aan de productie of aan het PCB-ontwerp.

 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items