Review: SmartScope WiFi-Bridge

30 april 2019, 12:21
Review: SmartScope WiFi-Bridge
Review: SmartScope WiFi-Bridge
De SmartScope is een bijzonder handige en veelzijdige tweekanaals USB-oscilloscoop die je kunt gebruiken met alle computersystemen, tablets en smartphones die draaien op Windows, OS X, iOS, Android of Linux. Nu is er een handige uitbreidingsmodule beschikbaar waarmee de SmartScope draadloos via WiFi kan werken: de WiFi-Bridge. We mochten als een van de eersten zo'n module uitproberen.

De SmartScope bestaat inmiddels enkele jaren en veel gebruikers hebben al ervaren hoe universeel inzetbaar dit handige meetsysteem is. Je kunt er niet alleen analoge signalen mee meten, maar hij is ook te gebruiken als logic analyzer. Ook heeft hij een ingebouwde signaalgenerator die zowel analoge als digitale signalen kan produceren. De bijbehorende software is helemaal aangepast aan de huidige touchscreens en zeer eenvoudig te bedienen.
De WiFi-Bridge is slechts 97x44x27 mm groot.
Vooral in combinatie met een tablet of smartphone heb je met een SmartScope een compact meetsysteem dat je gemakkelijk kunt meenemen en dat onafhankelijk is van een netspanningsaansluiting. In een aantal situaties kan dat echter onvoldoende zijn en is er de behoefte aan een draadloze verbinding om bijvoorbeeld op enige afstand te meten met de SmartScope en op een andere plek de meetgegevens real-time te bekijken. Daarvoor biedt de WiFi-Bridge een oplossing. Deze is speciaal door fabrikant LabNation ontwikkeld is voor gebruik met de Smartscope. Een bijkomend voordeel van deze WiFi-Bridge is dat de SmartScope nu kan worden gebruikt met een non-jailbroken iPad/iPhone.

Slimme powerbank

Eigenlijk is de WiFi-Bridge een uitgebreide powerbank, waarbij een ingebouwd computersysteempje zorgt voor de aansturing van de SmartScope en de communicatie via WiFi met een tablet of smartphone. Het apparaatje ziet er dan ook een beetje uit als een powerbank en heeft een ingebouwde LiIon-accu van 4400 mAh.
De bedieningselementen: een drukknop en
een driestanden-schuifschakelaar.
Ook de aansluitingen op het kleine kastje doen sterk denken aan een powerbank. Er is een micro-USB-aansluiting om de accu te laden, een USB-connector voor de verbinding met de SmartScope, een drukknop met vier blauwe LED's voor het controleren van de accucapaciteit en een aan/uit-schuifschakelaar met drie standen: uit, powerbank en SmartScope. Je kunt het ding dus ook als gewone powerbank gebruiken.

Verder zit er nog een RJ45-connector op, zodat de WiFi-bridge in de toekomst ook via een netwerkkabel verbonden kan worden met een vaste meet-setup. Dit wordt momenteel nog niet ondersteund.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items