De op ARM® Cortex®-A5-gebaseerde SAMA5D2 SiP, gemonteerd op de SOM print of afzonderlijk verkrijgbaar, integreert 1 Gb DDR2 geheugen, hetgeen het ontwerp nog verder vereenvoudigt door de snelle geheugen interfaceproblematiek van de print weg te nemen. De impedantie aanpassing is in de behuizing gedaan, niet handmatig tijdens de ontwikkeling, zodat het systeem goed zal werken tijdens normaal en langzaam bedrijf. Drie DDR2 geheugenafmetingen (128 Mb, 512 Mb en 1 Gb) zijn beschikbaar voor de SAMA5D2 SIP die is geoptimaliseerd voor blank metaal, real-time besturingssysteem (RTOS) en Linux implementaties.
 
Klanten van Microchip, die op Linux-gebaseerde toepassingen ontwikkelen, hebben gratis toegang tot de grootste set stuurprogramma’s (device drivers), middleware en toepassingslagen voor de embedded markt. Alle Microchip’s Linux ontwikkelcode voor de SiP en SOM zijn overgedragen aan de Linux gemeenschappen. Dit levert oplossingen op waarbij klanten externe apparaten kunnen koppelen waarvoor de stuurprogramma’s al beschikbaar zijn, naar de SOM en SIP met minimale software ontwikkeling.
 
De SAMA5D2 serie biedt de hoogste beveiligingsniveaus van de industrie, inclusief PCI overeenkomst, hetgeen een uitmuntende basis biedt voor klanten die beveiligde ontwerpen willen samenstellen. Met de geïntegreerde ARM TrustZone® en mogelijkheden voor het detecteren van inbreukpogingen, veilige data en programma opslag, hardware versleutelingsbouwsteen, veilig opstarten en meer, kunnen klanten werken met Microchip’s beveiligingsexperts om hun beveiligingswensen te evalueren en het beveiligingsniveau te implementeren dat goed is voor hun ontwerp. De SAMA5D2 SOM bevat ook Microchip’s QSPI NOR flashgeheugen, een geïntegreerde schakeling voor voedingsbeheer (PMIC), een Ethernet PHY en serieel EEPROM geheugen met een media access control (MAC) adres ter uitbreiding van de ontwerpmogelijkheden.
 
“SOM’s verkorten de tijd om iets op de markt te brengen aanzienlijk door het beperken van de ontwikkeltijd, software codering en het opsporen van fouten, zodat ontwerpers zich kunnen concentreren op hun toepassingsfuncties,” zegt Alfredo Vadillo, vice president van Microchip’s MPU32 werkmaatschappij. “Met deze nieuwe SOM kunnen klanten de markt sneller betreden met de laatste technologie van Microchip die is geïntegreerd in een enkele module. Ze worden tevens speciale partners met wereldwijde ondersteuning en een gegarandeerde beschikbaarheid van componenten voor de langere termijn.”
 
Neem voor aanvullende informatie contact op met elke willekeurige verkoopvertegenwoordiger van Microchip of een daartoe aangestelde wereldwijde distributeur, of bezoek Microchip’s website. Ga voor het verkrijgen van producten die in dit persbericht worden genoemd, naar Microchip’s gemakkelijk te gebruiken online verkoopkanaal microchipDIRECT of neem contact op met een van Microchip’s geautoriseerde distributiepartners.