Voor het verbinden van alle MCU’s en MPU’s met de cloud komt Microchip met een reeks ingebedde IoT oplossingen om snel prototypes te ontwikkelen

11 maart 2020, 10:28
Voor het verbinden van alle MCU’s en MPU’s met de cloud komt Microchip met een reeks ingebedde IoT oplossingen om snel prototypes te ontwikkelen
Voor het verbinden van alle MCU’s en MPU’s met de cloud komt Microchip met een reeks ingebedde IoT oplossingen om snel prototypes te ontwikkelen
Ten gevolge van het versplinterde karakter van het internet der dingen (IoT) marktsegment, hetgeen ingewikkelder projecten en hogere kosten oplevert, krijgen ontwerpers van vandaag met veel meer ontwerpcriteria te maken dan ooit tevoren. Deze uitdagingen hebben langere ontwikkeltijden tot gevolg, omvangrijker beveiligingsmaatregelen en falende oplossingen. Voortbordurend op de kernstrategie van het leveren van slimme, verbonden en veilige systemen, kondigt Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) vandaag de cloud agnostic, turnkey, full-stack embedded development solutions aan.

Vanaf de kleinste PIC® en AVR® microcontrollers (MCU’s) voor sensoren en actuatoren tot de meest geperfectioneerde 32-bit MCU en microprocessor (MPU) gateway oplossingen voor edge computing, maakt het bedrijf het nu voor ontwerpers mogelijk om verbinding te maken met elke belangrijke kern en elke belangrijke cloud onder gebruikmaking van Wi-Fi®, Bluetooth® of smalbandige 5G technologieën – dat alles met behoud van een sterke beveiligingsbasis via de ondersteuning van het trust platform voor de CryptoAuthentication™ componentenserie.

Aan Microchip’s toch al brede programma van IoT oplossingen zijn nu zes varianten toegevoegd. Ze maken hun kern, verbondenheid, veiligheid, ontwikkelomgeving en foutzoekvoorzieningen gemakkelijk toegankelijk en zijn allemaal ontwikkeld om de projectkosten te verlagen en om het ontwerpen minder ingewikkeld te maken.
 
  • PIC-IoT WA en AVR-IoT WA kaarten: Twee nieuwe PIC en AVR MCU ontwikkelkaarten met bijbehorend hulpmiddel om snel prototypes op te zetten, ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services (AWS), waarmee ontwerpers ter plekke IoT sensorknooppunten kunnen verbinden met de AWS IoT Core service via Wi-Fi.
  • Gateway oplossing die onder AWS IoT Greengrass draait: Gebaseerd op het laatste draadloze systeem op module (SOM) integreert deze ATSAMA5D27-WLSOM1 de SAMA5D2 MPU, WILC3000 Wi-Fi en Bluetooth combomodule die volledig worden gevoed door het voedingsbeheer-IC (power management IC; PMIC) MCP16502.
  • SAM-IoT WG: Verbindt de Google cloud IoT kern met Microchip’s populaire 32-bit SAM-D21 Arm® Cortex® M0+ serie microcontrollers.
  • Azure IoT SAM MCU gebaseerde IoT ontwikkelomgeving: Integreert de Azure IoT component SDK en Azure IoT diensten met Microchip’s MPLAB® X ecosysteem van ontwikkelhulpmiddelen.
  • PIC-BLE en AVR-BLE kaarten: Twee nieuwe PIC en AVR MCU kaarten voor sensorknooppuntapparatuur die wordt verbonden met mobiele apparatuur voor industriële, consumenten en beveiligingstoepassingen en de cloud via gateways die beschikken over Bluetooth low energy (BLE).
  • LTE-M/NB-IoT ontwikkelpakket: Beschikt over de op een chip gebaseerde modulen Monarch  van Sequans voor IoT knooppunten en gebruikt daarbij de laatste laagvermogen 5G draadloze technologie.

“Microchip bouwt voort op het toch al uitgebreide programma hulpmiddelen en oplossingen voor een snelle en gemakkelijke ontwikkeling van veilige IoT toepassingen over het hele spectrum van ingebedde besturingscomponenten en architecturen,” zegt Greg Robinson, associate vice president van marketing voor Microchip’s 8-bit microcontroller bedrijfsonderdeel. “Ons meest recente compagnonschap met Sequans, waarvan wij hun 5G technologie gebruiken, en met Microsoft Azure vergroten we onze betrokkenheid bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.”
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items