“We stellen het op prijs dat Microchip het Azure IoT SAM op MCU gebaseerde IoT ontwikkelsysteem toevoegt aan het IoT programma”, zegt Sam George, corporate vice president van Azure IoT, bij Microsoft. “Met Azure IoT services en Microchip’s MPLAB X  ecosysteem van ontwikkelhulpmiddelen kunnen klanten gemakkelijk veilige IoT apparaten bouwen en oplossingen realiseren die naadloos worden verbonden met de Microsoft Azure cloud.”
 
Elke oplossing is ontwikkeld om het gebruiksgemak en het snel ontwerpen te benadrukken voor slimme industriële, medische, consumenten, landbouw en detailhandelstoepassingen, met ingebouwde beveiliging in het achterhoofd. De mogelijkheid om te kiezen uit talrijke verbondenheidstechnologieën, in combinatie met het brede programma van microcontrollers en microprocessorprestaties en periferiefuncties, maakt deze oplossingen schaalbaar voor uiteenlopende marktsegmenten.
 

Ontwikkelhulpmiddelen

Microchip’s nieuwe IoT oplossingen liggen verankerd in het omvangrijke ecosysteem van ontwikkelhulpmiddelen van het bedrijf, gecentreerd rond de MPLAB X geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE). Codegeneratoren zoals de MPLAB X codeconfigurator (MCC) automatiseren en versnellen het samenstellen en het klantspecifiek aanpassen van de toepassingscode voor de kleinste PIC en AVR microcontrollers, terwijl de Harmony software bibliotheken alle 32-bit microcontroller en microprocessor oplossingen ondersteunen.

Op de kaart en in-circuit programmeren en foutzoeken is mogelijk met de PKOB Nano, waarbij slechts een USB kabeltje volstaat voor voeding, foutzoeken en de communicatie. Grotere oplossingen worden ondersteund door universele programmeerapparaten en foutzoekers, de MPLAB PICkit 4 en MPLAB ICD 4. De ATSAMA5D27-WLSOM 1 komt met een set van gratis Linux distributies en door het injecteren van Microchip’s patches in de Linux kernel krijgen klanten volledige ondersteuning van de open source gemeenschap voor het realiseren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen. 
 

Prijzen en beschikbaarheid

Microchip’s nieuwe serie van kleine sensorknooppunt ontwikkelpakketten, IoT hulpmiddelen en oplossingen beginnen bij een stuksprijs van $29.00. De bestelnummers zijn als volgt:
  • PIC-IoT WA ontwikkelkaart voor Wi-Fi verbinding met de AWS IoT kern: EV54Y39A
  • AVR-IoT WA ontwikkelkaart voor Wi-Fi verbinding met de AWS IoT kern: EV15R70A
  • SAMA5D27 en op WILC3000-gebaseerde draadloze SOM met ondersteuning voor AWS IoT Greengrass: ATSAMA5D27-WLSOM1
  • SAM-IoT WG: wordt in tweede kwartaal van 2020 verwacht
  • Azure IoT SAM MCU: wordt in tweede kwartaal van 2020 verwacht
  • PIC-BLE ontwikkelkaart voor Bluetooth low energy verbinding: DT100112
  • AVR-BLE ontwikkelkaart voor Bluetooth low energy verbinding: DT100111
  • LTE-M/NB-IoT ontwikkelpakket: wordt in derde kwartaal van 2020 verwacht
 
Bezoek www.microchip.com/IoT voor aanvullende informatie.



Bij het ontwerpen van IoT oplossingen kunnen ontwerpers snel, gemakkelijk en veilig verbinding maken met elke cloud die gebruik maakt van Wi-Fi, Bluetooth en smalbandige 5G technologieën