In de doos bevinden zich ook een CR2032 knoopcel om de Smart Sensor te voeden en de gebruikelijke USB-kabel en gebruiksaanwijzing. Het verpakkingsmateriaal en drukwerk is onberispelijk. 

Omdat de gebruiksaanwijzing adviseert om voor uitgebreide informatie naar www.avnetmemec-silica.com/visible-things te gaan, begon ik niet meteen met het laden van de Quick Start Guide om alles aan de praat te krijgen, maar nam ik de tijd om me te oriënteren en na te gaan of datgene wat ik uiteindelijk met de kit wilde doen (1) mogelijk en (2) educatief was. Av-Si noemt deze kit immers een referentie-ontwerp. Ik ben het meest geïnteresseerd in de sensors, dus laten we eens kijken wat we hier hebben:
 
  • beweging
  • temperatuur
  • vochtigheid
  • licht
  • nabijheid

Ik was jaloers om in de documentatie te lezen dat de SIGFOX en LoRaWAN dev-kits ’extra bewegings- en lichtsensors’ hebben, zoals een 3-, 6- of 9-assige Accelerometer/Gyroscoop/Kompas plus gebarendetectie. En 3G inplaats van korte-afstands WiFi! Op het Gateway-board van alledrie de dev-kits draait UbiquiOS™ gateway embedded software.
 
Het is tijd voor een opsomming van de belangrijkste onderdelen van Visible Things:

Microchip LAN8742 Ethernet PHY,
Microchip RN2483 LoRa WAN-module
NXP MKL26Z128 low-power MCU
NXP MK20DX128 emulator (optioneel)
NXP FXOS8700 bewegingssensor
NXP PCA9534 I/O-interface
Silicon Labs BGM111 Bluetooth smart module met ARM Cortex M4
Silicon Labs Si7021 temperatuur/vochtigheidssensor
STMicroelectronics STMPS2142 USB-device
STMicroelectronics STM32F7 MCU-reeks
 
In tegenstelling tot sommige andere leveranciers van IoT dev-kits, stopt Av-Si alle sensors in één board en houdt ze in toom met een kleine BGM111-CPU van SiLabs (ARM M3 plus Bluetooth). Hier is een overzicht van de complete Visible Things productfamilie (tabel: Avnet/Silica):



Na al deze informatie vond ik dat het tijd was om met de installatie te beginnen.