Meer dan 10 jaar na de introductie van de DEx regeneratieve energieopslagmodules presenteert Koch de opvolgers in de vorm van de PxT modules. Zowel een tekort als een overschot  aan DC energie in elektrische aandrijvingen wordt actief beheert, onafhankelijk van het net.

De interne vermogenselektronica kan grotere stromen aan, de opslagmedia heeft een vergrootte opslagcapaciteit en het spanningsbereik is breder waardoor nog meer frequentie- en servoregelaars gebruik kunnen maken van actieve DC tussenkring energiemanagement bij overtollige of juist extra benodigde elektrische energie. 
 
Actief energiebeheer van elektrische aandrijvingen
PxT module van Koch
De functie van de PxT modules is ondermeer:
  • hergebruik van remenergie: tot wel 40% energie-efficiëntie verhogend
  • energie boost: sneller accelereren en remmen, dit verkort cyclustijden en brengt tot wel 50% output verhoging
  • UPS functie: compenseren van spanningsdippen of de veilige en gedefinieerde stilstand bij het wegvallen van spanning
  • UPS functie: onafhankelijk van netaansluiting kunnen werken, bijvoorbeeld onderbroken voedingsrail van een AGV
  • peak-shaving: wegnemen van piekbelasting op het net, langere levensduur van regelaars, kleinere aansluitwaardes, minder vastrecht kosten

Naast verbeterde elektrisch eigenschappen, bieden de PxT modules ook meer flexibiliteit, on-board intelligentie, status uitlezing en communicatie interfaces waarmee slimmere toepassingen zijn te realiseren zonder aanvullende besturingslogica. De modules van Koch blijven als voorheen plug-and-play en met alleen 2 of 3 aders te koppelen met servo-controllers en frequentieregelaars.

Meer informatie:

Elincom Electronics BV
Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel

T: +31-(0)10- 26 40 270
F: +31-(0)10- 26 40 275

info@elincom.nl
www.elincom.nl
newsroom