Al decennia lang blijkt dat de Wet van Moore klopt. Het wordt langzamerhand tijd deze theorie te provoveren tot een natuurwet die overal van toepassing is. Dat besluit heeft Intel in elk geval genomen. In een persbericht waarin de overname van FPGA fabrikant Altera wordt aangekondigd, zegt Intel’s CEO, Brian Krzanich, onder meer:

“Altera is nu een onderdeel van Intel en samen gaan we de volgende generatie halfgeleiders maken. We kunnen dat nu niet alleen beter doen; we gaan ook méér doen. Wij gaan de Wet van Moore toepassen op de moderne FPGA-technologie en we gaan nieuwe producten ontwikkelen die futuristische ervaringen mogelijk maken; ervaringen zoals autonome voertuigen en zelflerende machines.”

De Wet van Moore is genoemd naar Gordon E . Moore, één van de oprichters van Intel en Fairchild Semiconductor (dat op het punt staat om overgenomen te worden). De Wet van Moore is de theorie dat het aantal transistors dat in een geïntegreerde schakeling past ongeveer elke twee jaar verdubbelt. Als een theorie maar vaak genoeg juist blijkt te zijn, wordt het een natuurwet, zo gaat dat. En natuurwetten gelden altijd en overal, ook dat staat vast.

Ik ben heel benieuwd naar de verbazende futuristische ervaringen die Brian Krzanich belooft.