Tablets voor de Raspberry Pi hebben een tijdje nodig gehad om aan te slaan, omdat de leveranciers na het grote succes van de Raspberry Pi een inhaalslag moesten maken. Maar met de introductie van 7“-aanraakschermen voor de Pi is het nu al enkele jaren eenvoudiger om zelf tabletachtige Pi-computers te maken.

De RasPad streeft ernaar om het doe-het-zelfgedeelte te elimineren en je een functionele, heel bruikbare Raspberry Pi-tablet te geven. Het enige wat je hoeft te doen is er een Raspberry Pi insteken - of een andere populaire microcontroller board.
Het eindproduct ziet er goed uit en voelt geweldig aan. De Raspad is stevig en heeft een behoorlijk gewicht. De grote behuizing maakt het vrij gemakkelijk om het in je handen te houden en functioneert tegelijk als een manier om het scherm op een tafel naar je toe te richten. 
Zoals elke goede tabletcomputer heeft de RasPad een interne batterij die het mobiel werken mogelijk maakt. Omdat er geen batterij-indicator in Raspbian is, krijg je de batterijduur te zien via LEDs aan de onderkant van de behuizing. Dit werkt volgens ons beter dan een percentage tonen.

Toch is de RasPad een beetje te zwaar om als traditionele tablet in te zetten, omdat het desktopsoftware gebruikt in de plaats van mobiele apps. Je zult het bijvoorbeeld niet snel gebruiken om ’s morgens in bed het nieuws te lezen.

Een tablet voor makers
Voor sommige gebruikers is het wellicht jammer dat de RasPad niet is ontworpen voor het lezen van je sociale media etc.. Het is ontworpen om creatieve projecten te maken met een Raspberry Pi.
De microSD-kaart komt voorgeïnstalleerd met een compatibele versie van Raspbian. En de verbinding voor de Raspberry Pi Camera Module en de gpio-pinnen zijn eenvoudig toegankelijk in de behuizing (hoewel het gebruik van een bandkabel beter werkt dan jumperdraden). 
 
Vitueel toetsenbord en batterij-indicator zijn duidelijk zichtbaar
Prestaties zijn erg belangrijk — je zult immers gefrustreerd raken over de RasPad als het je door zijn traagheid je tegenwerkt in je projecten. Echter we waren aangenaam verrast hoe vlot het apparaat draait. Hoewel de Raspberry Pi Desktop niet echt is geoptimaliseerd voor aanraakschermen, werkt het op een scherm van deze grootte (10,1“) heel goed, zelfs zonder waarneembare vertraging toen we in enkele tabs een paar zware websites open hielden.
Toch is het virtuele toetsenbord op het scherm niet geweldig, maar goed genoeg om mee te werken. En je kunt altijd een usb-toetsenbord (en muis!) aansluiten om Raspbian op de traditionele manier te gebruiken.